Fabuckai buszmegálló
2011. szeptember 24. írta: városjáró

Fabuckai buszmegálló

Szállj le, ha tudsz!
103-as busz "Budafoki út" mh. (Hengermalom út 19-21)

 

Felelősök: Újbuda Önkormányzata, Fővárosi Önkormányzat, Főkert Zrt, BKV Zrt, BKK Zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr653228517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

záporjózsi 2011.09.25. 22:59:15

Megállt a buszvezető úgy (lehet, hogy kicsit szabálytalanul), hogy le tudj szállni. Szállj le, ha tudsz.

"Felelősök: Újbuda Önkormányzata, Fővárosi Önkormányzat, Főkert Zrt, BKV Zrt, BKK Zrt"
A felelősségi körök jogszabályi alapját gondolom megtudhatjuk.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.25. 23:06:10

Biztos, hogy ugyanazt a posztot olvasod mint amit én írtam? Ki mondta neked, hogy a buszos lett voln a hibás? Ne projektáld a saját parádat másra. Ha meg nincs más érdemi, ami ellőhetnél, akkor inkább csinálj úgy mint a festék...

záporjózsi 2011.09.25. 23:13:49

@városjáró: Az, hogy média szinten önkifejezel, rendben van. Az, hogy valaki a fényképeken ábrázolt helyzetben megoldotta azt, hogy te le tudj szállni, az mindenki számára természetes. Az a legkevésbé, hogy az a lyuk azért van ott, mert volt ott egy facsemete, ami kipusztult. A budapesti megállók jelentős része olyan, hogy a ha egy fát ki kell miatta vágni, már megy a tiltakozás, de azért legyen közel a busz.
Szerintem az viszont teljesen érdemi, hogy szíveskedj a felelősség önkényes megállapítását legalább egy pár hivatkozással alátámasztani. Pl. az újbudai önkormányzatnak mi köze hozzá? Milyen jogon?

Kicsi Kacsa 2011.09.26. 21:49:49

Valami ilyesmiről mesélt Mormogi legutóbb, amikor találkoztunk. A különbség csak annyi, hogy troli, Pest, és kutyagumi is van benne :D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.27. 08:19:08

@záporjózsi: Lássuk be, ez a megálló így nincsen rendben.

@városjáró: Bloggazdaként ez nem volt elegáns.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.27. 11:12:47

Van remény!

Az Újbudai Önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának munkatársai bejárást tartottak a helyszínen és megrendelték a fahely aszfalttal történő helyreállítását a velük szerződéses jogviszonyban álló kivitelezőtől. Reméljük hamarosan elkészülhet a javítás.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.27. 12:39:39

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Úgy fest, haladnak a hivatalok is a korral (bár észrevételeimmel én sem rekedek meg csupán a blogos posztolások szintjén).
Egyébként érdemes megfigyelni, hogy azeknél az ügyeknél jellemzően nem újraültetéskről van sajnos szó, hanem végleges leaszfaltozásokról. Vagyis ezek az eredmények ökológiailag tulajdonképpen egyfajta visszalépések - bár a területek éveken át zajló pusztulásához képest mégis fejlődésnek mondhatók.

záporjózsi 2011.09.27. 15:45:06

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez tény. És? Van olyan buszmegálló, amelynek a vége egy kapubehajtó, ha a csuklós busz épp ott áll meg, nagyot kell lépni - persze nem látod, mert a fa takarja a közvilágítást.
Vagy nézzétek meg a Nádasdy utcában (Bp. XIX.) a Batthyány utca sarki buszmegállót a norcon. A fába bele kell leszállni, még sincs gond vele. Inkább az lenne egy értelmes kérdés, hogy ha ilyen adódik, akkor le kell aszfaltozni vagy fát kell tenni oda? Vagy amelyik fa ott van azt addig aszfaltozzuk, ameddig ki nem pusztul? (Ld. fenti sarok)

@városjáró: Ezek szerint az újbudai önkormányzat egy fővárosi kezelésű út buszmegállójában illetékesnek érzi magát, tehát minden ilyennel el lehet árasztani. Újbuda nagy kerület, sok szép buszmegállóval. Lehet szívatni a kerületet. :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.27. 22:54:37

@Kicsi Kacsa: Igen, 72-es troli útban az Izabellától megérkezik a Szinyei Merse utcához és nem ott áll meg, ahol a tábla van. Persze hogy persze, van neki gondja elég a tilosban parkolók miatt - de múltkor nem is volt olyan, mégis úgy állt meg, hogy a tábla a második ajtó (csuklós troli) mögötti ablak közepére esett. Az testvérekközött is jó pár méter túlfutás, amiért elbukják a tesztet a tanulóvezetők... Igaz, ők nem trolit vezetnek :-P
Az utas meg már csak olyan (nem az én egyedi problémám, jelzem: sokan vannak így vele csak ebben az egy megállóban is), hogy "beméri" a megállót, mert - attól függően, hol is akar majdan leszállni - egy konkrét ajtóra pályázik.
Hogy a fent mondott helyen a troli ajtaja (ami a táblánál megállva szinte kicentizetten jó helyre kerülne) pontosan a csenevész fával kerül szembe, s mivel a begyűjtők elvitték a faverem díszrácsát a fa kerülgetésén kívül még a porba és kutyaszarba is belelép ha nem vigyáz nagyon, az persze egyéni pech. Legalábbis egyesek szerint. Csakhogy van ám ott egy telefonfülke is, mikor azzal áll szembe az ajtó, akkor kakukk!
Azt meg csak félve említem, hogy állítólag köteles lenne (valaki?) enyhén legallyazni azt a fát, amitől nem látszik a "megállni tilos" tábla a kiegészítő "különben elvontatjuk!" táblával együtt... Igaz, még nem láttam olyan röndért, aki itt bírságolt volna, pedig az ide parkoló kereskedők (a nagyker bolthoz állnak, rendszerint kisbusz, nagyobb egyterű vagy SUV kocsival) a rtrolin kívül a fordulósávot rendeltetés szerűen használni kívánóknak is útjában vannak...
süti beállítások módosítása