Andrássy úti állagmentés
2011. augusztus 29. írta: városjáró

Andrássy úti állagmentés

Az Andrássy úti padokkal ugyan továbbra sem kezdtek semmit a Fővárosnál, de a Hősök tere - Kodály körönd közötti szakaszon az elmúlt napokban újrafestették a kandeláberek lábazatát és a járdák villanyoszlopait. Boldogan mondanám, hogy mindez csak a munkálatok kezdete, és hamarosan tovább folytatódik az állagmegóvó akció, de mivel totális munkaidőben ma semmifajta mozgást nem tapasztaltunk a lámpák körül, feltehetőleg csak hetek (hónapok) múlva beszélhetünk a projekt valódi befejezéséről. Ha egyáltalán...

Szomorúan láttuk viszont a Bajza utcai kereszteződésnél egy újabb karambol nyomait. A páros oldal sarkán álló kandeláber kifordult a helyéből, burkolata szétcsúszott. Pedig épp előtte festhették át... Újabb egy év* és bizonyosan helyrerakják majd ezt is - akár az emlékezetes Millfav korlátot.

*Végülis két ismeretlen eredetű guruló tárgy adott itt egymásnak nemkívánt randevút, így a teljes lehetetlenséggel volna egyenlő hatékonyan és gyorsan levezényelni, melyikük kötelező feleősségbiztosításának terhére is lehetne rendezni az azonnali helyreállítást.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr793189421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.30. 08:09:44

A karambolhoz:
Egyszerűen nevetséges, ami ezen a téren Magyarországon van.

Lakhelyemhez közel egy kisodródó kamion elvitte egy bolt biciklitartóját, és egyéb bolt előtti dekorációját. A boltosnak önköltségen 200 000 Ft kára lett. 3 évig húzódott a dolog, a végén már pereskedett érte, mire megkapta.

Más: Németországban elképzelhetetlen, hogy egy baleset helyszínén üvegdarabok maradjanak az úttesten.

Legutóbb München mellett egy koccanásnál a motoros rendőr elővett a motor ládájából egy zacskót, seprűt, lapátot, és felseperte a lehelyszínelt helyszínt (szóismétlés bocs!).

A szemléletünk sajnos nagyon el van maradva. Évtizedekkel.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.08.30. 08:53:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: jólmondod. ugyanis itt is ott vannak máig a szilánkok. pedig az eset pénteken történt.
kiváncsi vagyok az a bizonyos dísz-smrat amivel az FKF csókós semmittevője járja a várost, ilyenkor hol van?!

Kicsi Kacsa 2011.08.30. 10:52:45

NIKEX még létezik? A második képen a kis táblácskán 89-es dátum, nem tudom az apróbetűs részt elolvasni, csak sejtem, h ők adományozták. A NIKEX-be hordtam a gyerekeimet úszni tanulni. Azóta a Duna tv van ott.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.08.30. 11:54:25

Igen. Ők is támogatták a kandelábersor visszaállítását. Ráday Mihály gyűjtést rendezett és sok akkori nagyvállalat, cég, és kerületi tanács adta össze a pénzt. Ezek mind emléktáblát kaptak az oszlopokon.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.30. 17:10:16

@Kicsi Kacsa: Igen, az is egy szép történet… Az úszásoktatást (és a felnőttek délutáni edzéseit) egy olyan pasas szervezte, aki brelte az uszodát a Nikex-től. Többek között a közeli óvodákból is oda mentek a gyerekek (a miénk is) hetente egy-két alkalommal testnevelés órára.
Egyik reggel viszem a gyereket, tanácstalan szülők és lurkók állnak a zárt és szalaggal leragasztott ajtó előtt. A szervező pasas is kint áll, mert nem engedik be, pedig állítása szerint még másfél évre érvényes szerződése van. Viszont még a saját holmiját sem hozhatja ki, mert az új tulajdonos - a Duna TV - emberei kitiltották onnan…
Abban az évben már nem volt több úszásoktatás - de a tévések sem úsztak, üresen állt az egész.

Kicsi Kacsa 2011.08.30. 20:09:34

@Mormogi Papa: na ja, emlékszem. Mi is lukra futottunk. Holnap délután megbeszéljük :)
süti beállítások módosítása