Millenáris (iroda)park
2009. június 24. írta: városjáró

Millenáris (iroda)park


Meglestük végre az új Zöld Péter játszótér friss környezetét a Millenárison. Ha nem tudnánk, hogy a most átadott irodaházak helyén pár éve még zöld park feküdt, akár még tetsződhetne is a dolog. Az irodaházak egész visszafogottá váltak. Mondhatni garzonmérteűek lettek, és elég rendesen körbefásították a környezetüket is. S a néhai ZP játszóteret is megpróbálták bezsúfoltan átmenteni a feledékeny utókornak - több kevesebb sikerrel. Mondom, tetsződhetne is a dolog, ha nem tudnánk, amit tudunk... Ma még csak egy térfal, holnap tán egy felfalt tér... Na,de még így is jobb mint a semmi - vagyis a minden. A mindent-beépítés.

Egy-két szépséghubára azért mégiscsak rábukkanhat a figyelmes személődő. A park Fény utcai bejáratánál lévő almazöld kerítést ugyanis jó magyar szokás szerint csak félig sikerült újrafestenie a beruházónak. A kerítés virtuális középpontján túli szakasz marad ahogyan volt: rozsdafoltosan. Talán drágának találtatott a további pár méter lekenése... Istentuggya.

Mint ahogy a távolabbi "MODERN" tömb körüli térkövezés arculatváltásának sem lehet jobb magyarázata annál, mint a régi és az új burkolás között eltelt hosszú-hosszú idő. Sehogyan sem sikerült ugyanis meglelni ugyanazt a műkőidomot ma, mint amilyennel a messzi múltban (8 éve) eleink körülépítették a Lövőház utcai bejárókaput. 

Tudjuk, ilyen ez az ilyen - hisz Budapesten élünk. Talán majd máskor, máshol.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr901204596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.06.25. 23:00:21

Igen, ez olyan szomorú és dühítő egyben! :(
Jó kis játszótér volt... és jó helyen! Az újjal nem csak az a gond, hogy kisebb helyre került, de olyan nagyon félre esik, el lett dugva.
Amúgy meg egyik térkőfajta sem esztétikus a kettő közül... (És azért azt nem árt szem előtt tartani, hogy az elmúlt 8-10 évben csak egy két jól megszokott, nagy mennyiségben eladott, szépségét tekintve legjobb esetben is csak közömbös, főként gépjárműforgalom alá kitalált térkő maradt meg ugyan abban a formában és minőségben ahogy piacra dobatott még anno, a régmúlt idők homáin (mint mondjuk a hullámkő, a nagy kedvenc). A többit meg továbbfejlesztették, rágógumi tapadás-gátlóval, kopásgátlóval, fény védő réteggel, stb.-vel látták el, így drágábbak lettek, vagy ha nem lehetett felturbózni őket, kivonták a forgalomból... Szóval, lehet, h tényleg nem találták a régi követ.)
Úgy konkrétan fel kellett volna szedni a régit, és újat lerakni. Hány m2 lett volna, max. 20(?)... vagyis "rengeteg" pénzt spóroltak!-olyan 50 ezret? röhej!!! és jellemző...
süti beállítások módosítása