Megvalósuló ígéretek
2009. június 16. írta: városjáró

Megvalósuló ígéretek


Blogunk ezúttal jó hírekkel szolgálhat két, tavaly útjára bocsátott üggyel kapcsolatban.

Elsőként a II. kerületi Vasas Sportpálya környékének parkolási rendezéséről számolhatunk be. A kerületi önkormányzat - bőséggel meghaladva ugyan kezdeti határidejeit - a tavasz végére felújította a Pasaréti úti kanyarhoz vezető Torockó utca alsó szakaszát, és egy kisebfajta nyomvonalkorrekcióval zöldfelületű terelőszigetet alakított ki a forgalmas kereszteződés mentén.  Bár az egyirányúsítással egybekötött forgalmi beavatkozás elsőre nem tűnik nagy beruházásnak (a kintfelejtett Elsőbbségadás kötelező és a helytelen oldalra felállított Egyirányú forgalmi út tábláktól jótékonyan tekintsünk el), remélhetőleg épp elegendő változást hozhat ahhoz, hogy a délutáni és hétvégi illegális parkolások végleg megszűnhessenek a térségben - és az útkanyarulat ezután könnyebben közlekedhetővé válhasson. 


Második jóhírként pedig az Operaház melletti hiányzó kandeláber visszaállításáról adhatunk hírt. Czeiner László műszaki igazgató ígéretéhez híven június elejére eredeti pompájában felújítva visszakerülhetett Ybl Miklós kovácsoltvas kandeláber remeke az Operaház kocsifelhajtójának bal oldalához. Reméljük újabb viharok nem negyedelik többé e csodás lámpasort.


  Budapest nevében köszönjük minden közreműködő munkáját!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr551188327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.06.18. 18:59:35

Szuper! Ráadásul pont ma mentem el az Opera mellett és meg is néztem magamnak ezt a szépséget! Örülök!

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.06.19. 13:56:44

@retekblog: én is jártam tegnap arra, igaz siettem a földalattihoz, így nem vettem észre...elég ciki. Viszont tényleg köszönet Czeiner Lászlónak. Már a levele is teljesen normális volt szerintem.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.06.20. 10:05:28

Történnek jó dolgok, csak ki kell várni!
;)

csarli firpo 2009.06.27. 11:24:19

A Torockó u.-ban lakom: sajnos ugyanúgy továbbra is beparkolnak a kedves autósok a kanyarulatba, baromira nem érdekli őket mi épült mi nem... Elkeserítő ami itt a fejekben van.
süti beállítások módosítása