Megalakult a 2. kerületi Városvédő Csoport
2009. január 30. írta: városjáró

Megalakult a 2. kerületi Városvédő Csoport

A múlt hónapban közzétett felhívás eredményeként január 29-én megalakult a Budapesti Városvédő Egyesület II. kerületi Csoportja.

A firssen alakult csapat elsőként aktuális kerületi ügyek megoldásában szeretné aktivizálni magát.

- Megpróbál segítségül szegődni a Pasarétet ellepő óriáspalkátok elleni fellépésben a nemrég alakult Pasarétvédők kontroll csoportjához (aláíróív ITT).
- Közös összefogással el szeretné érni, hogy a Millenáris Fogadójaként üzemelő egykori Vasöntöde falára - hosszú hányattatás után - visszakerülhessen az 1914. február 9-i első öntés tiszteletére készült öntöttvas emléktábla.
- Valamint a
 Lövőház szubkultúra sikerén felbuzdulva egy tavaszi nagytakarítási akció keretében kétkezi munkával újra kulturált állapotokat kíván varázsolni a világhíressége ellenére méltatlanul elhanyagolt Malom-tó környezetében.

A csoport távlati tervei között szerepel a városrész eddig még fel nem tárt építészeti és természeti értékeinek feltérképezése - monográfiák, katalógusok, gyűjteményírások megjelentetésének formájában -, illetve városismereti séták szervezése is.

 

Segítők jelentkezését a csoport továbbra is köszönettel várja
a
budapestivarosvedo@gmail.com email címen, vagy akár személyesen a
Budapesti Városvédő Egyesület belvárosi irodájában
(V. Kossuth L. u. 14-16)

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr64911134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása