Csaba utca - a nagy "moszkvatér-projekt" mostohagyereke
2016. április 27. írta: városjáró

Csaba utca - a nagy "moszkvatér-projekt" mostohagyereke

Sokan nem értjük, hogy a BKK - a maga számolatlan megbízottjával és alvállalkozójával egyetemben - mit gépészkedik már harmadik hónapja a Csaba utca Krisztina körútra kifutó közúti sarkának alakítgatásával? 

Kezdődött azzal, hogy miután elkészült a Krisztina körúti útpálya kiépítése, újraültették a sarok Szilágyi fasor felőli részének zöld sávját, de benne hagyták a sarkon pusztulásba vitt fa korhadt csonkját.
Aztán hetekkel később - belátva tervezési hibájukat - nagy nehezen lefaragták a vadonatúj útpálya sarkának nyilvánvalóan elszúrt ívét, hogy a buszok egy kicsivel könnyebben tudjanak ezután befordulni a Csaba utcába - és levonultak. A fát kerülgették, de bent hagyták.
Egy hétre rá megint kijöttek és berheltek valamit az újonnan kialakított zöld sávban álló elektromos szekrénnyel.
Pár nappal később felismerhették, hogy fölösleges ott az a kirohadt fa és miután mindennel végeztek, amiben az addig gátolta őket, kiszedték végre.
Közben - többszöri nekifutásra - véglegesen felfestették a Krisztina krt-i új burkolati jeleket - persze az ideiglenes sárga matricasávokat nem kaparták fel mellőlük (azóta sem). A Csaba sarok festésével nem csináltak semmi.
Rájöhettek hogy ez gáz, mert pár nap kihagyás után csak felfestették az oda kívánkozó új zebrát. Aztán megint elvonultak.
Újabb szünet után ismét megjelentek és beszereltek a már rég kivágott fa helyére egy új közlekedési lámpát.
Bő egy hét elteltével megint azon kaphatták magukat hogy dolgozniuk kéne, ezért nekiláttak a CBA előtti Csaba utcai buszsáv felfestésének. Elkészültek, eltűntek - a felfestésnek ellentmondó régi buszsáv-táblákat pedig hanyag lezserséggel a helyükön hagyták, noha ezt feketén-fehéren tiltja a törvény. A kereszteződés torkolatának felfestésével persze már nem törődtek, hogy az immáron nagyobb lendülettel be
kanyarodó buszok továbbra is szembetalálhassák magukat a lámpánál szabályosan várakozó belógó orrú autósokkal.
Itt tartunk tehát most.

bus2.jpgTovábbi képekért kattintson a fotóra!


Bizonyára irdatlan munka lett volna a legutóbbi etapban felfestett buszsáv mellé két darab visszaléptetett felállási vonalat is felhordani és lecserélni a megtévesztő táblákat... Az majd csak a jövő hét második szerdáján lesz esedékes. És különben is: nincs még itt május 10!

akna_1.jpg

Mindemellett táblázás és piktogram hiányában máig nem világos, hogy a Széll Kálmánra befutó hűvösvölgyi sínek és a Csaba utca között felfestett sűrű, rövid, szaggatott vonal mi célt szolgál valójában a külső sáv és a parkolójárda között, azon túl, hogy miatta lett keskenyebb a maradék 3 sáv. Az eredeti kiviteli terveken ugyanis ez a szakasz nem a mára megvalósult formájában szerepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr388668392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása