Újabb vonulás - 2. rehab critical mass
2015. április 03. írta: városjáró

Újabb vonulás - 2. rehab critical mass

A tavalyi "megmutatjuk magunkat" akciója után május 17-én újult erővel vonul át a belvároson a Rehab Critical Mass csapata és az őket támogató polgárság. A felvonulás célja idén is a figyelemfelhívás, hogy a mozgásukban korlátozottak életminősége javulhasson.

rehab1.jpg

Budapest ugyanis messze nem annyira akadálymentes még, mint az elvárható lenne tőle. Közintézmények sora van, mely a mozgásukban korlátozottak számára csak bajosan bevehető - nota bene még bajosan sem. S tömegközlekedésének egy része is használhatatlan a számukra. Még olyan helyeken is, melyeket alig pár éve adtak át, vagy újítottak fel. Pedig a dolog nem is csak róluk szól. Mármint a "mozgáskorlátozottakról". Hanem bárkiről, aki nehezebben jár, nehéz csomagot cipelve közlekedik, vagy épp babakocsival intézné (köz)ügyeit. 

Értük vonul fel idén is a Rehab Critical Tömege, hogy a tavaly útjára bocsájtott petíciójukhoz újabb aláírókat toborozzanak, s hogy az abban megfogalmazottak - átlépve a kritikus szintet - eljussanak végre a döntés-előkészítők, döntéshozók, döntéslebonyolítók és -ellenőrzők asztalára. 

jaro.jpgMárcius végétől ráadásul interaktív módon is segíteni lehet ezt a törekvést. Életre kelt ugyanis a jarokelo.hu jól ismert oldalán az AKADÁLYMENTESSÉG rovat, ahová bárki feltöltheti a főváros olyan pontjait, ahol szükséges volna odafigyelni az akadálymentességre. Magas járdaszéltől kezdve hiányzó csomóponti akadálymentességeken át a közintézményekbe való bejutások nehézségéig.   


Addig is érdemes áttanulmányozni az alábbi akadálymentesítési sillabuszt arról, hogy mi volna kívánatos annak érdekében, hogy a mozgásukban, látásukban, közlekedésükben akár csak ideiglenesen is, de korlátozott embertársaink mindennapjai gördülékenyebbé válhassanak.


 Lássuk és tartsuk szem előtt!
KLIKK a képre!

tabl.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr927334584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása