Fásult fátlanság, pusztuló zöldövezeti közterületek
2013. szeptember 11. írta: városjáró

Fásult fátlanság, pusztuló zöldövezeti közterületek

Szlömösödésnek indult a Szt. János kórház mentén található parkoló és fasor. A pár éve visszaépített korlátsor egy darabját kidöntötték, a férőhelyek közti fákat pedig az elmúlt hetekben tendenciózusan kiritkították. Tervszerű gondozásnak, helyreállításnak nyoma sincs. 


Felelős:  Hegyvidéki Önkormányzat, Főkert Zrt.

fák.JPG

Hasonló a helyzet a Császár-Komjádi Uszoda parkolójában is, ahonnan évek óta hiányoznak a fák a számukra kialakított vermekből. A valamikori állomány fele eltűnt, helyükön csupán a gaz burjánzik és az esővíz alkot pocsolyatengert. Jó lenne pótolni a hiányzó egyedeket, vagy ha erre nincs mód(?), akkor felszámolni az útakadályként meredező vermeket. 

A neten fellelhető aktuális kerületi KVSZ szerint egyébként, felszíni parkolók kialakításakor 3 férőhelyenként kötelező egy-egy lombos fát ültetni a férőhelyek között. Valaha itt is így volt. Mára csak a romuk maradt...


Felelős:  2.kerületi Önkormányzat, Főkert Zrt. 

KVSZ részlet:

A parkolók kialakításának általános követelményei 
1.§ 
(1) A 20 férőhelynél nagyobb közterületen vagy telken belül létesített fásított parkolót úgy kell kialakítani, hogy legalább 1 db lombos fát kell ültetni: 
a) egyoldali merőleges beállás esetén 3 parkolóhely után, 
b) egyoldali párhuzamos beállás esetén 2 parkolóhely után, 
c) legalább 2,0 m szélességű középső zöldsávval kialakított parkoló-sziget esetén 6 parkolóhely után. 
Az előírás alkalmazásától csak abban az esetben szabad eltekinteni, ha a fák kihelyezése műszaki- vagy közlekedésbiztonsági okokból nem lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr895508228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D4D 2013.09.16. 13:45:26

Egy ilyen rendelettel magam is találkoztam, de ott abban az állt, hogy "fásított parkolóhelyek" kialakítása esetén kell X méterenként ültetni.

HaTaczy 2013.09.16. 21:35:13

Megérdemli ez a tetves nép azt, ami mindennek a következménye lesz, és megfullad a bűzben a koszban. És nem vagyok rosszindulatú, hisz, amit maga kreál magaköré az ember, a társadalom, az számára a helyes és elfogadható. Amit a múlt felépített, mára leromboltuk és leromboljuk, amit meg ma építünk (vagy nem), az a jövőképünk lesz.
HAJRÁ MAGYAROK!!!!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.09.19. 08:33:48

A "vicces" az, hogy több mint egy hete megküldtem az illetékeseknek a bejelentést, de még csak nem is méltattak válaszra. Védi őket a "30 napos" válaszadási lehetőség. Addig is rohadhat tovább minden...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.10.02. 09:03:26

Miután ismét megkerestem az önkormányzat legfelsőbb vezetését is, az alpolgármester válaszolt:

szept. 27.
Kedves ...,
Ma kiadom a kollegáknak, hogy foglalkozzanak a kidöntött korláttal. Sajnálom a késlekedést. Az iroda lépcső, járda és útfelújítást végeztet, valamit folyik a kátyúzás, amit a rossz idő beállta előtt szeretnék elvégeztetni. Emiatt egyedi ügyekben lehet sajnos késlekedés.

üdvözlettel,
Váczi János
süti beállítások módosítása