A buhera él és vigad(ó)
2013. március 30. írta: városjáró

A buhera él és vigad(ó)

Szépen halad - értsd tipikus magyarosch lomhasággal - a Pesti Vigadó épületének rekonstrukciója. A 2004 óta üresen kongó intézmény felújításának még 2006-ban kezdtek neki, amikor még azt tervezték, hogy az ORI helyére felhúzott irodaházzal együtt nyitja majd meg kapuit ismét. Ebből aztán nem lett semmi. Miközben a felújítás költségei is a kétszeresükre emelkedtek. Az árral együtt "természetesen" módosultak a határidők is. Legutóbb még arról volt szó, hogy 2012 végén végre megnyithat az intézmény. Ám jó magyar szokás szerint ez is csak "épületes ígéret" maradt csupán. Az időközben kezelőt cserélt Vigadó épületének végső átadását mostanság 2014 elejére várják.

De legalább a külső homlokzat teljes felújítását elvégezték e hosszúra nyúlt idő alatt - gondolhatná az egyszeri várost járó. Ám jobban megfigyelve, ezt sem sikerült teljességgel abszolválni. Ahogy ugyanis alpynia nevű olvasónk is észrevette, az épület oldalának illesztéseinél - ahol a ház érintkezik a Vörösmarty téri szatyorházzal - "elfelejtették" levakolni a kiálló és kilátszó falsíkokat - ahol pedig mégis spaklizak valamennyit, onnan is lehullott már rég. 

Nem nagy buhera egy kiemelt jelentőségűvé nyilvánított állami beruházás esetében, csak bántóan jellemző.


vi3.jpg

vi2.jpg

vi1.jpg
Fotók: alpynia

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr895183684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.04.03. 09:35:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: mindent így időzítenek. mondjuk ez a ház igazán elkészülhetne már végre. de van csomó más (stadionok, színházak, villamosvonalak) amiket semmi sem indolok épp '14-re összecsapni csiliárdokért.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.04.04. 12:31:27

A belsőben meg pont a "Kiemelt jelentőség" a kerékkötő néha. Mikor a felső szerveket átszervezték, és más kezébe került a döntés, akkor hirtelen még a színek se voltak jók. Amit igyekeztek korhű színvilággal megoldani, az egyszerre elfogadhatatlan lett. Hogy fejezzenek be valamit, ha menet közben változnak a szempontok?
Volt is, lesz is ilyen. Ami meg az összecsapást illeti, volt már rá példa, hogy egy elkészült létesítményt a következő kurzus adott át, mint saját teljesítményt - jól lehet köze nem volt hozzá. Hirtelen csak egy indokolatlanul, az utolsó pillanatban "átkeresztelt", s ezáltal külföldieknek kimondhatatlan nevűvé tett híd ötlik eszembe…

cyan 2013.04.04. 17:32:05

@Mormogi Papa: öööö, hát igen. Amikor a zelvtárs színvilágára kell átfesteni egy műemléket, na akkor az ember esze már meg sem áll, hanem hátrafele kezd forogni. Annyira, de annyira ismerős! Mit is várjunk egy olyan ember(?)től, aki a 60-as években a cuculizmus emlőit szopta, most meg a Fideszét. Nyalni tudni kell!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.04.04. 18:21:41

@cyan: A legnagyobb komcsirezervátum a mai fidesz. Az se normális aki még hisz nekik/bennük.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.04.05. 19:48:00

@cyan: Kiváló példa a paksi lakótelep, amit a zerőművel egy időben építettek.
Sokszor elmeséltem a "tulipántos házak" történetét :-P
Mikor végleg leállították a "prodzsektet", akkor derül ki, hogy a szovjet eeetásak kapták a tulipántalan házakat…
Vót is rinya meg síránkozás, méltatlankodás :-P
süti beállítások módosítása