Buhera javítva
2013. március 22. írta: városjáró

Buhera javítva

Réges-régi buhera végére került végre pont(osvessző) a Hotel Le Meridien előtt. Március eleji bejelentésünk nyomán az FKF Zrt. munkatársai példás gyorsasággal áttelepítették a luxusszálloda előtt álló bójakukájukat a járda szélén lévő pollersor legközelebbi oszlopára. Köszönjük!

meri2.jpg
2010-2013

 

meri3.jpg
2013-?

Kulturáltabb megoldás született, de sajnos az eredeti öntöttvas kukatartó, a maga értelmetlenségében, továbbra is ottmaradt a földalatti lépcsőjénél. Az FKF-től érkezett tájékoztatás szerint ugyanis a korábban itt állt míves szemetest nem cégük telepítette, ezért azt pótolni sem tudják. Minden bizonnyal ezért nincsenek már visszatéve többek között az Andrássy útra vagy épp az Apáczai Csere János utcába sem a korábbi hengerkukák.

Akiknek tehát tetszenek ezek az árván maradt makkos-bütykös, cirádás vasoszlopocskák, fogadjanak örökbe egyet  s vigyék haza bátran. Hisz mint látható, nincs gazdája sajnos egynek sem. Megrovástól sem kell nagyon tartaniuk, mivel a "kint felejtett" karók jelen állapotukban kizárólag balesetveszélyt jelentenek az utca embere számára - funkciójuk, használati értékük (és tulajdonosuk) nincsen már...

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr45163137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.23. 22:00:08

Hogy lehet kiszedni a járdából? Én hoznék egyet haza, a lakatos haverommal meg csináltatnék hozzá egy új hengerkukát, és eztán aki a házam előtt eldobja a csikket, ezzel az új kukával törném el a kezét.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.03.23. 22:10:46

Szerintem három imbuszfejes csavarral. Sima ügy kivenni. Legfeljebb csavarlazító kellhet hozzá - tekintve hogy szét van rohadva a rozsdától a feje.

ildsisy 2013.03.25. 08:38:05

"Szeretem" a félmunkákat...

alpynia 2013.03.26. 21:57:18

Javaslom meg utana jarni annak is, hogy a milliardokbol felujitott Vigadonak miert nem sikerult bevakolni az oldalan azt a kb. 1 meteres reszt, ami kilog a mellette levo epulet ele. Budapest egyik turistak altal leginkabb latogatott teren ott csufkodik egy ilyen megoldas, mikor honapokig volt felallvanyozva az epulet. En minden reggel ott megyek at a Vorosmarty terrol a 2-es villamos megalloba es mindig megfogadom, hogy lefotozom es elkuldom valahova, hatha akkor majd valaki masnak a szemet is bantja.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.03.26. 22:35:48

@alpynia: Oksa! Hozzánk jöhet a fotó! Emailcim jobbra fenn!

:)
süti beállítások módosítása