Látja? Nem látja? Nalátja!
2011. január 11. írta: városjáró

Látja? Nem látja? Nalátja!

Be is ázik, sötét is, haszna sincs - mi az?

Utasváró gomba a Moszkva tér nevű senkiföldjén.


Hibagazda lehet: BKV Zrt, ELMŰ/BDK, FKF Zrt, Közterület-felügyelet, II. kerület, Főváros... Atyaúristen

nota bene! Nem csak ez a gomba vaksötét esténként , de a Moszkva téren található összes ilyen építésű utasforgalmi műtárgy is. Bezzeg a BKV saját (22-es busz tövében álló) melegedője feletti fénycsövek kifogástalanul üzemelnek. Még nappali fény mellett is!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr432576108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.11. 21:33:19

@retekblog: A jelenlegi tákolmány 8 db darázsfészek formából áll. Ebből 2-2 darabnak van funkciója - a könyvesnek és a pékségnek. Ez utóbbit idén újították fel valamelyest, vagyis maradnia kell (már ha kell). A másik viszont jelen formájában mindössze egy raktárnyi helyiség, mivel a hátsó felét elfoglalja a fülkesor. Az oszopok által tartott maradék 5-6 bádogkoholmány viszont simán elbontható lenne már holnap. Helyükre pedig összekötő üvegtető jöhetne. Tán még önálló világításra sem kéne költeni, mert átvilágíthatnának rajtuk a normál ostornyelesek. Az egész átépítés kijöhetne 5 millióból. Nem hinném, hogy ne lenne rá keret!

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2011.01.11. 21:40:13

@városjáró: Nem is olyan régen gondolkoztunk el azon, hogy vajon mikor láttuk utoljára (ha láttuk egyáltalán), hogy azok a neonlámpák a gomba alatt világítottak. A könyves bódét kifejezetten utálom, a Fornettit meg egye az, akinek két anyja van.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.11. 22:12:29

@retekblog: Gondolom "érintésvédelmi okoból" nem világít - tekintve hogy full beázik az egész kóceráj. (Jelezni is kéne a kerületnek, hogy nézzenek rá kicsit erre a műtárgyra! Mert az egy dolog, hogy szegény képzősök a nyáron megdizájnolták kicsit a tetejét, na de a lényegén ez sajnos mit sem javított.)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.12. 14:32:31

Jelezve lett a probléma! Nem csak a kerület felé, hanem az összes (elvben) érintett hivatalnak/cégnek. Meglássuk, feldereng-e a fény a megálló végén...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 08:39:57

Annyi haszontalan bodega van ott a Kalefen - melyikre gondolsz? Persze szívesen lebontatna az ember minden széthullóban lévő bodegát és építtetne valami használhatót a helyére.
Engem speciel a könyvesboltnál jobban zavar a bóvliárus meg a többi a Metró bejáratánál, nem is beszélve a kétes szórakozóhelyről. Bár itt legalább nem a lakók képébe húzzák - úgyse lehet hallani a forgalomtól :-P
A legnagyobb gáz szerintem a két lépcső a villamosmegálló mellett: a sóhajok hídja ugye volt már életveszélyes, a másik meg egyszerűen életveszélyes... folyamatosan. A belépési mélység, a fokmagasság, a felület (főként télen!) és a korlát, ami alig használható...
Mi is leszünk szenilisek - de a hatóság már most is az!

Ilds. 2011.01.15. 09:08:17

Undorító az egész Moszkva tér!!! Soha nem lesz itt felújítás, modernizálás...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.27. 15:11:25

A Fővárosi Közeterület-fenntartótól is megérkezett a válasz: A bejelentést (ők is) továbbították a BKV felé. A Főváros, a 2. kerület, a BDK Zrt, no és a BKV egyelőre hallgat.

Tippeljünk, melyiktől jön előbb levél!

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2011.02.05. 00:06:06

@városjáró: Szerintem a második kerület nem támogat majd semmilyen felújítást, mert "akadályozza az autósforgalmat".

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.02.15. 15:29:36

Lassú munkához idő kell. Biztos elhagyták a srácok a villanykörtés fiók kulcsát... Budapest 2011.

Tisztelt Utasunk!
Tájékoztatjuk, hogy elektronikus formában küldött észrevétele alapján azonnal vizsgálatot kezdeményeztünk, azonban azt az Önnek visszaigazolt időn belül befejezni nem áll módunkban.
Válaszunkat a vizsgálat lefolytatása után megküldjük Önnek.
Addig is kérjük szíves megértését és türelmét.

Budapest, 2011.02.15.

Üdvözlettel:
Baji-Gál Csaba
ügyfélszolgálati irodavezető
süti beállítások módosítása