Levelem megírtam - avagy a fák állva halnak meg?
2009. április 06. írta: városjáró

Levelem megírtam - avagy a fák állva halnak meg?


Tisztelt Terézvárosi Beruházási Iroda!


Most, hogy a Nagymező utcai garázsügy kapcsán megfogalmazásra került a Főkert Zrt.
álláspontja a belváros faállományának ápolása kapcsán, kérem adjanak választ három VI. kerületet érintő kérdésemre.

- Szeretném megtudni Önöktől, hogy milyen elvek alapján csonkolhatták végig a a Főkert munkásai az Andrássy út első szakaszán található fasort? Miért hagyták jóvá a derékban történő elmetszést a veszélyesnek(?) ítélt fák esetében, s miért nem új, előnevelt egyedek telepítését irányozták elő / igényelték meg?

- Szeretném megtudni, hogy miért nem fordítottak figyelmet a Városligeti fasor 2007-es felújításakor - és azóta sem - a helyi faállomány pótlására? Miért hiányos mind a mai napig a "fasor" fasora? (Kérdésem független attól, hogy a beruházás a VII. kerülettel közösen valósult meg. Hiszen ha a projekt egyéb területén sikeresen összedolgozhatott a két hivatal, akkor az a fapótlások tárgyában is megoldható lett volna.)

- Ugyanígy kérem, adjanak választ arra is, hogy mi akadályozza meg Önöket abban, hogy pótolják végre a Bajza utca - nem fővárosi kezelésében álló szakaszának - évek óta hiányzó fáit? Gyors számításaim szerint ugyanis a jelzett utcában 35-40 %-os a faállomány hiánya. Milyen szakmai elvek igazolják ennek az állapotnak a megtűrését egy olyan kerületben ahol az egy főre jutó zöldterület aránya bizonyítottan a legkisebb?

Kérem konkrétabb választ adjanak a felmerült kérdéseimre annál, mint hogy "nem kerületi hatáskör". Mert a Nagymező utcai konfliktus esete kiválóan bizonyította mindenki számára, hogy ha kell, könnyen megtalálják egymással a közös hangot mind a Fővárosi Önkormányzattal, mind pedig a főváros faállományát kezelő Főkert Zrt-vel.


Köszönettel várom őszinte válaszukat!

Tisztelettel:
varosjaro.blog.hu


Ui: A fenti kérdéseket tartalmazó levelet párhuzamosan megküldtem a Főkert Zrt. vezérigazgatójának, valamint a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Ügyosztályának is. Ezúton küldöm Önöknek is - mint a közigazgatásilag érintett kerület felelős ügyosztályának is. Tájékoztatom Önöket, hogy levelemet blogomban megjelentetem. Válaszuknak természetesen ugyanezen helyen azonnal helyt adok - amint beérkezik hozzám.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr541045490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.04.06. 21:45:11

Itt a tavasz, feléledtél?
:)
Nagyon belendültél!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.04.06. 23:17:52

@Lesley: :) Ez a faügy legalább három éves vesszőparipám. Vártam vártam, hátha... De nem. Most ismét aktuális lett - sajnos. (Lesz még egy köröm a nagykörúti ivókutakkal kapcsolatban is. Azt is megírtam már évekkel ezelőtt számos helyen, mégis mindmáig szárazak. Ezérthát idén is rákérdezek - felhasználva a blognyilvánosság erejét (remélve, hogy van nekije olyanja).

:)

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.04.07. 00:25:24

A válság kellős közepén?
A kutak közül nekem a Corvin mozi előtti teszik legjobban:
ilovebp.blog.hu/2008/06/29/title_37269

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.04.09. 19:34:21

@StopSzmog: De szerencsére már rajta vannak a civilek az ügyön. Persze ott is hallani olyan hangokat, hogy minek annyiszor bejelneteni, mért nem elég csak egyszer... De ezeket a szirénhangokat nem kell meghallani. Az ilyen felfogásnak egyszer csak lejár végre az idejük...

StopSzmog 2009.04.10. 02:26:13

@városjáró: Kösz, megnyugtattál :)
(De vajon honnan ezek a szirénhangok?)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.04.10. 07:40:45

@StopSzmog: (Talán az ellenérdekeltségből fakadhat...)
süti beállítások módosítása