Lakópark saga - avagy mivé lesz a Pasarérti Filmgyár
2008. április 18. írta: városjáró

Lakópark saga - avagy mivé lesz a Pasarérti Filmgyár

Ez egy levél, a borítékja kékes,
a bélyeget forintért vettem.
a keltezés: Kelt: Budapest
Na jó, na jó,
legyen ez a színhely,
a keltezés legyen a díszlet.

  

A Budapest II. Pasaréti út 122-124. számú ingatlan korábban a Mafilm tulajdonában állt és a filmgyártás különböző épületeit foglalta magában. Az ingatlan az építési övezetek között Intézményövezet besorolásba tartozott, amelyen építkezni csak részletes szabályozási terv alapján lehetett, vagy annak hiányában az általános Budapesti Városépítési a környezet beépítéséhez alkalmazkodva ún. illeszkedés figyelembevételével.
A 2001. végén beadott építési engedély kérelmet az építési hatóságunk elutasította, mivel a tervek nem feleltek meg az időközben 2002. januárban elkészült részletes szabályozási tervnek.
A Közigazgatási Hivatal az ügyben új eljárást rendelt el, és ügyfél kérelmére - összeférhetetlenség miatt - eljáró hatóságnak az I. kerületi Polgármesteri Hivatalt jelölte ki. Az I. kerület nem az új szabályozási terv előírásait, hanem az illeszkedést figyelembe véve megadta az építési engedélyt.
A II. kerületi Önkormányzat felülvizsgálati kérelemmel élt és a szomszédos ingatlanok tulajdonosai is fellebbeztek, majd bírósághoz fordultak, de az építési engedélyt a II. fok és bíróság is helybenhagyta.
Jelenleg folyik az építkezés, és nagyobb épület épült. Az I. kerület fennmaradási engedélyt adott.
Újabb panaszok érkeznek a túlépítésről, de a II. kerületi építési hatóság nem illetékes az építkezés ügyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr20432169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leon, a proli 2008.10.22. 08:35:24

a rossznyelvek szerint makk károly, jancsó és barátaik jelképes 1 forint ellenében szerezték meg az ingatlan tulajdonjogát, majd ebből lett a lakópark-"project". ha ez igaz: szemetek.
süti beállítások módosítása