Kossuth & Co.
2013. március 06. írta: városjáró

Kossuth & Co.

Itt a legújabb fővárosi bullshit a Kossuth Lajos utcai bezárt boltok lepukkadt kirakatainak felfrissítésére. A nagy "Találjunk ki valamit a bedeszkázott kirakatokra" őrület.

kirakatrendezes.jpgkép: gungldekor.hu

A fészen boldog-boldogtalan lájkolja a projektet, mintha kötelező volna, de senki nem néz a dolgok mögé. Hogy vajon mitől-kitől is üresek ezek a boltok?! És vajon a kirakatok átcímkézése helyett nem lenne-e jobb olyan gazdasági/fizikai környezetet teremteni, amitől ismét megtelhetnének élettel ezek az üzlethelyiségek?! Mert attól, hogy nyár közepétől netán az ilyen üzletek ablakain is napernyős polgárok andalgásba fagyott sziluettjei fognak díszelegni, semmi nem fog változni. Legfeljebb egy píárlufit újra a magasba lehet eregetni - közpénzből.


Arról nem beszélve, hogy milyen bérleti díjakat is kérnek az itteni üres üzletek után. A Városvédő Egyesületet például egy éve ebrudalta ki a Terézvárosi Önkormányzat a Kossuth L. utca 14-16-ból, amikor is 150 ezerre akarták felemelni a a helyiség havi bérleti díját. Az egy dolog, hogy a nonprofit BVE-nek már a 100 is sok lett volna, de hogy értelme nem volt a kilakoltatásuknak, az is biztos, hiszen az ingatlan azóta is üresen (m)áll. És ez csak egy a sok közül. Miért jó a tulajdonosnak - főként ha az egy félállami önkormányzat - egy rohadó bolt, egyre dráguló majdani rehabilitációval? Ha az elvándorlás és a pusztulat valóban ennyire zavaró a helyi és fővárosi illetékesek számára (ami egyébiránt nehezen hihető aggodalom) -, akkor deszkaváltó kirakatversenyek helyett miért nem ösztönzik a kisebb erejű vállalkozásokat arra, hogy legalább az ő üzleteikbe visszatérjenek a Kossuth Lajos utcába? Akár jelképes bérleti díj felajánlásával, akár adókedvezménnyel, akár egyéb működést könnyítő tehercsökkentéssel. 

MIÉRT?

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr765170543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása