A  járda a gyalogosoké? - avagy parkolási rulett az Orbánhegyi úton
2012. január 03. írta: városjáró

A járda a gyalogosoké? - avagy parkolási rulett az Orbánhegyi úton


Attilától érkezett az alábbi észrevétel a XII. kerületből, melyben az Orbánhegyi úton tapasztalható parkolási viszonyokra hívja fel a figyelmet.  Mint írja, a hivatalos szervek ismerik ugyan a jelenséget, mégsem lépnek fel ellene.

Kedves Városjáró!

Az Orbánhegyi úti Osztrák–Magyar óvodánál tapasztalható pakolási állapotok miatt írok. A Nárcisz utca felől a Szt. Orbán tér fele a jobb oldalon a kihelyzett "Megállni tilos" tábla ellenére a reggeli és a délutáni órákban a járdát teljes szélességgel elfoglalják az óvodához érkező szülők kocsijai - limuzinok, taxik, kisbuszok, terepjárók vegyesen. Reggel 8-9 között és délután 3-5 között képtelenség normálisan elférni a járdán. Előfordul, hogy a szabálytalanul parkolók több órán át akadályozzák a gyalogosokat. Volt hogy le kellett állítsam a forgalmat, hogy az úton egy babakocsis anyuka el tudjon menni. A Közterület-felügyelet szerint "2011. július 1-től a járdán történő megállás a közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegések körébe került, amivel szemben büntetés kiszabására csak a rendőrség jogosult". Ettől az időponttól a közterület-felügyelők nem bírságolhatnak.
Ősz végén az óvoda elé tettek ugyan néhány oszlopot, de a járda azon túli szakaszát továbbra is naponta elfoglalják a szabálytalanul megálló autók. Ennek ellenére ha rendőröket megállítok, nem büntetnek - továbbmennek.


Másik „kedvencem” a Szt. Orbán tér forgalma, ahol a JAM Élelmiszer elől a dupla záróvonal ellenére balra hajtanak fel az autósok az Istenhegyi útra. Ha meg a Déli pu. felé mennek, akkor a zebránál lévő lámpát veszik semmibe. Hiába mutattam a rendőröknek itt is, hogy nézzék, piroson hajt át egy autó miközben nekem gyalogosnak zöld - nem mentek utána…

Üdv, Attila
(gyalogos-biciklis-autós)

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr393511105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.01.03. 23:32:42

Ó, azok a kulturált budai pógárok...

Egyébként a rencámokat mér' köllött kitakarni a fotókon?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2012.01.03. 23:44:27

Korábban is kitakartam, nem akarnék rendőrebb lenni a rendőrségnél... :)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.01.04. 07:15:05

@városjáró: Mint a posztból is kiderült, a rendőrök úgyse foglalkoznak vele... ;-) Illetve :-(

Ha van a látható rendszámoknak egyáltalán valami hatása, akkor az maximum egy "mikronnyi" szégyenfal effektus lehet. A kérdés pedig az, hogy megérdemlik-e az illetők azt a pár perc munkát, amit belefeccölsz abba, hogy ők elkerülhessék ezt a "szégyenfalat"

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2012.01.04. 11:19:28

@promontor: Van igazság abban amit mondasz. A balkanyaros kocsinál már nem takartam ki a rendszámot (igaz ott kicsi is a felbontás).

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.07. 17:25:27

A balkanyart a hülye türelmetlen faszok művelik, akik képtelenek a lámpánál áli két percet.

Az óvoda egy kétoldalú dolog. Sajnos a Nárcisz sarkánál meg lehetne állni, de egyrészt ott sincs hely (mint ahogy az Orbánhegyin sehol nincs hely, de ellenben 3 óvoda és két iskola), másrészt nem divat 100 métert sétálni.

gastro, missing in action 2012.01.10. 12:02:28

onnan én is balkanyarral szoktam kijönni, ha éppen ott vásárolok a drágaboltban. Egyszerűen nincs más megoldás, esetleg mehetsz körbe a Galántai felé újra, ami csúcsidőben egy ismételt sorban állást jelent. nem szép dolog, de ez van.. simán engedélyezhetnék a kihajtást balra: a forgalom engedné simán! De , való igaz, akkor tömeges lenne a levágás.
(arra soha nem használom, hogy a lámpát kiváltsam vele)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2012.01.10. 14:39:55

@gastro, missing in action:Ahogy néztem, ehhez ki kéne alakítani egy új lámpafázist és feljebb kéne tenni a stopvonalat is, ami esetleg feltorlasztaná az Istenhegyit. Nem megoldhatatlan, de egyelőre szabálytalan.

Németh András 2012.01.25. 14:30:16

ugyanebben a kereszteződében a buszról láttam egyszer hogy az Istenhegyiről a Fodor utca felé haladt egy autó ami előtt megpirosodott a lámpa erre ő egy kövér gázzal még gyorsan átslisszolt, csak a pancsi nem vette észre a mögötte 3 kocsival lévő rendőrt aki felbökte a villogót és utánazúzott...

csúnya dolog a káröröm, de az egyik legszebb öröm :D
süti beállítások módosítása