Fény az Moszkva téri alagút végén
2011. február 23. írta: városjáró

Fény az Moszkva téri alagút végén


Jók voltak sejtéseink a Moszkva téri utasváró gomba állapotát illetően. Elázott az egész tákolmány. Eu konform módon csak teljes felújítással lehetne megoldani a lámpjavítást. Ennek ellenére - vagy inkább éppen ezért - haváriajelleggel a BKV "Metró Felújítási és Üzemviteli Főmérnöksége" igéretet tett rá, hogy február végéig rendkívüli karbantartás elvégzésével megoldást találnak a sötét megálló közvilágításának elfogadható szintre hozására.

Bár hasznosabb lenne a Moszkva téren álló elavult utasvárók teljes elbontása és cseréje, rövid távon az ígért szükségmegoldásnak is örülünk. Persze kivárjuk a végét - hiszen mégiscsak Budapesten élünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr432681283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.02.24. 22:53:56

"Sötét megálló közvilágítása" témakörben még a belvárosban is jócskán akadna tennivaló. Ilyen az aláaknázott Baross tér okán kitelepített (szó szerint külső sötétségre űzött) trolibusz-végállomás a Garay utcában. A már korábban is ott fordulókon kívül ide került a 73, 76 vége is, pedig a tér felszedését megelőző kb. egy évben sikerült viszonylag utasbarát tájékoztató rendszert telepíteni a Bethlen utcai végállomásba. Ott van a sofőrpihenő is - egészen praktikus. Volt. Szétbarmolták. Az utca állapota (ahol csak három "junk food" gyorsétkezde, több közért, fagylaltos, zöldség-gyümölcs árus van, hogy csak az üzlethelyiségekben székelőket emlegessem...) siralmas; sötétedés után kifejezetten rossz érzés itt végigmenni.
Valóban ennyi évig kell egy aluljárót építeni? Még ha metróberuházás is...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.02.24. 22:57:27

Lemaradt: az "ideiglenes" végállomáson semmi sincs, még egy eső ellen óvó tető se - viszont a túlsó oldalon ház épül. (A kivitelező nevét, címét és a befejezés időpontját egy éve törölték, Luca széke az egész.) Talán ezért, talán másért - de a közvilágítás a legminimálisabb szinten valósul meg :-P

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.04.08. 16:59:11

Újabb igéret a semmiről:

Szakterületünk azt a tájékoztatást adta, hogy a rendkívüli karbantartási munka, ígéretünkhöz hűen elvégzésre került, de sajnos nem hozta meg a kívánt eredményt. A helyszíni felmérés alapján elmondható, hogy az érintett terület világításának teljes felújítása szükséges, mely munkához az anyagbeszerzésére vonatkozó igényt, a területileg illetékes egység elindította. A felújítási munkát a megrendelt anyag beérkezésének függvényében tudják kollégáink megkezdeni.

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

Budapest, 2011.04.08.

Üdvözlettel:
Baji-Gál Csaba
ügyfélszolgálati irodavezető
süti beállítások módosítása