Félbehagyott útburkolati jel / Veszélyes útkanyarulat (III. ker.) (FRISSÜLT)
2014. február 14. írta: városjáró

Félbehagyott útburkolati jel / Veszélyes útkanyarulat (III. ker.) (FRISSÜLT)

Békásmegyeren a Hollós Korvin Lajos utcai kereszteződéshez közel tavaly végre felfrissítették a Szentendrei út város felőli szakaszának útburkolati jeleit. Felfestettek egy záróvonalat, illetve a Hollós K.L. utcára forduló kanyarodósáv kezdetét is. A gond pont itt van. A felfestést ugyanis épp a kereszteződésnél hagyták félbe, ahol a legfontosabb lett volna hogy látszódjék végre. Így nem világos, hogy kinek hol a helye, ki hova kell érkezzen, ki hol kell várakozzon. 
Sürgősen be kéne fejezni ezt a félbehagyott festést, mert azon túl, hogy félmegoldás, meglehetősen balesetveszélyes is.

jel.jpgkép forrása: google maps

Egy másik fontos javítás a Hollós K.L. utca vonalvezetésének kismértékű korrekciója lenne a fenti kereszteződéstől alig 200 méterre. A helyismerettel nem annyira rendelkező autósok a város felől érkezve csak az utolsó pillanatban szembesülnek vele, hogy a Dózsa Gy. utcánál az út vonalvezetése nem a járdaszegély mentén fut tovább, hanem egy 80 centis kiszögelés után. Ez szintén nagyon veszélyes! 
Az utca esetleges felújításától függetlenül azonnal szükséges volna ennek a - képen pirossal bekarikázott - kiszögelésnek a visszanyesése. A járda mérete és a lakótelepi házak felé eső terület nagysága erre bőven lehetőséget ad, a korrekció költsége pedig önkormányzati szinten csupán filléres tételt jelent.

sarok.jpgkép forrása: google maps

 

U P D A T E  !

A BKK-Közúttól érkezett gyors válasz szerint a fenti problémák még idén tavasszal megoldódhatnak.
Köszönettel várjuk a fejleményeket!

hollos1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr625814569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása