"Magújult a tér - megújul a Startlap is..."
2011. szeptember 22. írta: városjáró

"Magújult a tér - megújul a Startlap is..."


Szeptember elején a Strartlap csapata felfrissítette a Moszkva téri növényzónák környezetét, és néhány új cserjét is ültetett a Széna térre kivezető sínek torkolatába. Üdvözlendő gesztus!

Ugyanakkor szomorú fővárosi látlelet is. Valamit ugyanis nagyon nem tudhat ez a városvezetés (sem), ha egy netes magáncég így beelőzheti közterületgondozásban.


Képjog: Városjáró Blog

Az internetes portál, akciója keretében, a Moszkva tér felvirágoztatása mellett a Nagyvárad tér széthordott, romos padsorát is helyreállította. Így járulva hozzá egy gondozotabb és szerethetőbb Budapesthez! Köszönet érte!


Kép: startlap.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr533245669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi Kacsa 2011.09.22. 17:31:25

"Magújult a tér" ?

Különben meg gratulálok, így kell ezt csinálni. Ebben az a szép, hogy nem tudnak mit kezdeni az ilyen illegális zöldkommandóval :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.22. 20:08:23

Bár lenne több vállalkozó, aki ilyesmire költ. Csak sajnos ez sem maradós - mert ugye megcsinálni könnyű, fenntartani nehéz...

(off: amúgy miben új a startlap? nem látok semmi újdonságot rajta igaz, nem isjárok oda naponta :-P )

Kicsi Kacsa 2011.09.22. 21:21:26

@Mormogi Papa: Ebből a kommandóból kinézem, h fenn is tartják. Az önkormányzatokból már kevésbé.
Lásd kis falunkat. Ott is volt ilyen, na másnap jöttek, kiásták a kommandósok árvácskáit, beültették a saját virágukat (jé, mégiscsak lett pénz rá?), aztán úgyhagyták. Kommandósok meg kerestek az árvácskáknak másik lepukkant helyet :D

Kicsi Kacsa 2011.09.22. 21:23:15

Volt az a hajléktalan, aki virágokat ültetett a fák köré, meg kidekorálta az igénytelen helyeket. Nem tudom, vele mi lett, már akkor is sokan fújjogtak a ténykedése miatt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.23. 08:20:17

Nálunk két éve az Elmű földkábelt cserélt.

A közterületes meg akart büntetni, mert a munkagödörbe, és mellé dobáltam a szemetet.

Megkérdeztem, elhiszi-e, hogy én a zacskós tejet kimegyek a ház elé meginni, és utána ott dobom el a zacskót?

Ezzel a példával tudom legjobban a hivataljaink hozzáállását példázni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.09.23. 08:37:28

@Kicsi Kacsa: Itt meg az önkormos tett falécekből függélyes virágföldben virágnevelőt a járdára. Nem kérdeztek senkit, a mi házunk elé s lecsavaroztak egyet. Történetesen négy közmű-fedlap közé :-) Ott, ahol szabályosan két kerékkel a járdán kell parkolni.
E hét keddjén valaki nagyon erős volt: kirángatta a legfelső földréteget a virágokkal együtt... Azóta is úgy van, mert a háztakarító sem érzi feladatának, ahogyan a virágok öntözését se...
Bezzeg a sarkon épített új lakóház takarítói! Azok a trolimegálló kockakövei közé öntik a meleg felmosóvizet (télen párolog bőséggel) - így kimossák közüle a földet, a téli fagy meg repeszti az aszfalt-fedőréteget a kövek között. Múlt évben hónapokig volt ott egy hatalmas gödör, amit csak tavasszal hoztak helyre. (Beszakadt a kimosott föld helye.)
Mindezt azért, mert a ház emeleteinek végigjárása után az a tíz méter, ami a csatornanyílásig még megteendő lenne, az már túl sok nekik... Nem egy főről van szó: valamennyien így csinálják. Minden nap.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Úgy értelmezem, szerintem helyesen, hogy másvalaki szemetelt oda, mégis Neked címezték a bírságot, igaz?
Nálunk a szórólapos-reklámos dobozban találok szinte minden nap szemetet. Írjam ki ami nyilvánvaló? A ház liftjébe valaki tett egy öntapadós cédulát, hogy dohányozni tilos. Teljesen jogosan: a lift max. 30 másodpercig megy, de nem lehet kiszellőztetni (akkor hívni se lehetne) és órákig érezni a szagát.
Másnapra mi történt? Valaki leszaggatta a cédulát... Frappáéns megoldás, nem? :-(((
süti beállítások módosítása