Magábaforduló Önkormányzat - avagy mit rejthet egy KSZT
2008. március 27. írta: városjáró

Magábaforduló Önkormányzat - avagy mit rejthet egy KSZT

 
Azt kell higgyük, hogy ezzel a hűvösvölgyi  KSZT-vel valami nem stimmel, ha ennyire képtelen bárki választ adni a II. kerületi Főépítészi Irodától arra az egyszerű kérdésre, hogy holt tart jelenleg a szabályozás megalkotása. Több mint 3/4 éve dolgoznak rajta. Még akkor kezték el, mielőtt értékesítésre kerültek volna az OPNI - pláne a MR - telkei. Épp a privatizáló új tulajdonosok mozgásterét kívánta elvben leszabályozni az új KSZT. Vajon mitől nem sikerült ez eddig?! S ha nem sikerült, mivégre körötte ez a beszédes csend?!

Kérdések és találgatások sorát veti fel ez a hallgatás. Akárcsak, mint annó a Nyéki vagy Ötvös J. utcai lakóparkok alibi KSZT-inek készítésekor. Utóbb azok esetében kibújt a meglehetősen nagyméretű (30-50 lakásos) szög a zsákból. Nem lenne szerencsés, ha itt is kibújna...
 
 

UPDATE 03.28.

 
 
Levelet kaptam lájf!

Közérdekű mivolta miatt közzéteszem a lényegét:
 
A KSZT Tervezési szerződése 2007. március 22.-én került aláírásra. 2007. március 28.-i és november 29.-i rendeleteivel a Képviselő-testület változtatási tilalmat rendelt el a tömbön belüli 5 db nagyméretű, nagyértékű "veszélyeztetett"ingatlanokra vonatkozóan.
Tervező 2007.-ben dokumentálta a szabályozási terv vizsgálati, alátámasztó és javaslati munkarészeit.
A terv ezideig még nem került előterjesztésre a Képviselő-testület illetékes bizottságai számára, de tekintettel az ingatlanok természeti értékeire (...) a készülő terv csak olyan helyen jelöl építési helyet, ahol növényzet - fa - nem található.
A készülő terv honlapon való publikálása a bizottságok tárgyalását követően történhet meg.


Tehát a munka lázasan folyik - ezek szerint épp egy éve. Hurrá! A lényegi részek (beépíthetőségi százalék, szintterületi mutatók, funkció, övezeti besorolás) azonban továbbra is hátravannak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr86399925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása