MÜPA szutyok
2018. február 20. írta: városjáró

MÜPA szutyok

A 2-es villamos MÜPA - Nemzeti Színház megállójával szemben, a kulturális intézmények felé tartó zebra tövében (Lechner Ödön fasor 11.) több éve hiányos és botlásveszélyes a burkolat. A felület egyenetlen, poros - esős időben saras. Az egész méltatlan egy kulturális központhoz vezető út kapujában. 

m1_1.jpg

A problémával 2017 őszén megkerestem a területileg illetékes Ferencvárosi Önkormányzatot, akik hónapokig képtelenek voltak bármit is válaszolni - noha 30 napon belül ez törvényi kötelességük lett volna. Egyéb megkeresések eredményeképp év végén végre mondtak valamit. A kellően mellébeszélés ízű válaszuk szerint a probléma nagyobbik részét jelentő porondos területtel nem kívánnak foglalkozni, mivel mellette van kiépített járda - használja mindenki azt. Ráadásul állításuk szerint az adott terület nem hozzájuk tartozik - noha a kerítéssel jól érzékelhető módon elválasztott rendelkezési sávban közpénzből ültetett fasor is fut. Kompetenciájukba maximum a zebra szélén otthagyott villanyrendőr-csonk területe eshet, melynek helyreállítására felkérik a forgalomtechnikai kezelőt... 

Az ügyben ennek ellenére továbbra sem történt semmifajta érzékelhető fejlődés, holott pár száz méterrel feljebb ugyanez az önkormányzat egy komplett közúti csomópontot építtetett ki a Tóth Kálmán utcánál. Kapacitás és alapanyaghiány tehát nem jellemezhette őket.  

A hónapok tovább teltek, a placc pedig maradt ahogy volt. Miközben mégiscsak a MÜPA/Nemzeti Színház kapujáról beszélünk és a villamostól érkező gyalogosok (a "skandináv el" szerint) továbbra is a praktikusabb nyomvonalat veszik igénybe.  

Most, 2018 februárjának végén, sokadik odahatás eredményeként az illetékesek újból fogadkozni próbálnak. Azt ígérik, a téli időszak elmúltával legalább a zebra tövében terpeszkedő sárgödröt leburkolják végre.  

Hiába no, az igényesség nem tartozik az erényeik közé. És a lassú munkához is idő kell. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr3013684548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása