Nyugtával a napot - avagy varázslat és valóság a Millenárisnál
2016. július 31. írta: városjáró

Nyugtával a napot - avagy varázslat és valóság a Millenárisnál

Ilyen lesz az új park a Millenáris mellett - írja cikkében az Index. 

Több mint háromszáz lombos fával, dús zöld növényzettel, padokkal, játszótérrel és jelentős vízfelülettel készül az új közösségi tér. A parkban két kávézó is nyílik, amik illeszkednek a megújult Széll Kálmán tér környékének és a Lövőház utcának önálló városképi egységet alkotó jellegéhez - közölte a miniszter.

A beruházásnak része a mára eléggé "lelakott" régi Millenáris Park megújítása is. A térburkolatokat, ahol szükséges, kicserélik, és minőségi kertészeti elemekkel gazdagítják a Fény utca és a Marczibányi tér közé eső területet is, ami az új parkrésszel átjárható, egységes egészet alkot majd. Ennek érdekében a Fény utca érintett szakaszának műforgalmát a föld alatt vezetik el a Kis Rókus utca felé.

Frappánsnak tűnő szép ígéretek, de érdemes elmerengeni a második idézet első mondatán. Miközben a már létező Millenáris rohad, mint egy riói szemétdomb, mert évek óta se pénz, se akarat a karbantartására, ide egy új lizsét ígérnek - és persze akkor már azonnal megújuló régit. Emelt szintű betonfödémekre vetett fűmaggal. Vendéglátóhelyekkel és egyéb ismeretlenségekkel végig beépített telekhatárokkal. Ez volna nekik az új "liget"? Azt a pofátlan mindenségüket!

m2.jpg

Arról nem beszélve, hogy volt 2 éve egy ötletpályázat a jövendőbeli park kialakítására - ami az azóta bekövetkezett teljes bontás miatt úgymond el is égett. Így a mai tervnek már vajmi kevés köze van az akkoriakhoz. Felesleges nép- és szakmahülyítés volt tehát az akkori kiírás. És persze felesleges pénzkidobás is. Lehet persze lamentálni azon, hogy a tényleges munka pályáztatás nélküli megterveztetése, a projekt átláthatóságát kizáró lebonyolítás és a transzparenciát kizáró "nemzetgazdasági érdek" mennyivel rontja a kialakuló új park képét, de az jól látható, hogy mennyire lehet ezeket a fideszfiúkat (is) bármiben komolyan venni. Hiszen az sem igaz amit kérnek, nem hogy amit mondanak, vagy ígérnek.


m1.jpg

m3.jpgEldobott tervek a sok közül :  (1)Dobai János-Lázár Antal, (2)Hrabák-Serestyén-Tolonics 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr558925314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása