Nincsen nevünk, itt se vagyunk - de ha kérik, maszatolunk. Ez ma a BKV, ez ma egy ország...
2016. március 17. írta: városjáró

Nincsen nevünk, itt se vagyunk - de ha kérik, maszatolunk. Ez ma a BKV, ez ma egy ország...

Buszcsengő ügyben megkeresett a BKV Sajtóosztálya. Vicces kis levelüket változtatás nélkül adom közre. Mindenki vonja le belőle a tanulságot... 

bull.jpg

Tisztelt Szerkesztőség!

A varosjaro.blog.hu oldalon 2016. március 16-án Jelzésmentes utazás címmel megjelent írásukkal kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk:

Az utóbbi fél év során a BKV Zrt. által használtan beszerzett autóbuszok között két típusnál, az NCZ- rendszámtartományba eső Volvo 7000 típusú szóló, valamint az NGC- rendszámtartományba eső Mercedes-Benz O530 Citaro típusú, összesen 56 db jármű esetében az ajtóműködés kialakítása még nem tükrözi a végleges állapotot. A fővárosi megrendelő igényeinek megfelelő, az európai operátorok által alkalmazott gyakorlathoz képes jóval bonyolultabb működési szisztéma miatt műszaki szempontból mélyreható átalakítást igényelnek a használtan beszerzett autóbuszokba épített, már adott képességekkel rendelkező ajtóműködtető rendszerek. Társaságunk számára elsődleges szempont a biztonság, ennek megfelelően a hazai igényekre, valamint műszaki-jogi követelményekre szabott rendszert csak akkor áll módunk alkalmazni, amennyiben az tökéletes megbízhatósággal működik. Továbbá ezek a járművek már korszerű CAN-bus autóipari kommunikációs rendszerrel vannak felszerelve, amely még tovább nehezíti az újfajta kialakítás illesztését.

Mindemellett Társaságunk saját szakemberekkel és külső partnerek bevonásával is dolgozik a probléma megoldásán, a megfelelő műszaki megoldások keresésén és alkalmazásán. A Mercedes-Benz O530 Citraro típusú autóbuszok esetében az üzemeltető divízió saját hatáskörben már megkezdte az ajtóműködés átalakítását, ennek megfelelően a már elkészített járművek rendelkeznek az összes szükséges funkcióval, míg a további példányok átalakítása folyamatosan zajlik. Társaságunk számára is kiemelt fontossággal bír, hogy ezek az autóbuszok is teljes mértékben megfeleljenek minden előírt kritériumnak.

A BKV Zrt. számára minden körülmények között az utasok biztonsága a legfontosabb szempont, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy az említett átalakítások a lehető leghamarabb megvalósuljanak.

Üdvözlettel:
BKV Sajtó
Társasági Kapcsolatok Iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr518491210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása