Hidegkúti (Hűvösvölgyi) városközpont - tervek és leírás
2014. május 10. írta: városjáró

Hidegkúti (Hűvösvölgyi) városközpont - tervek és leírás

Év elején már beszéltek róla az önkormányzatiak, de akkoriban a közigazgatási PR-on túl nem jelent meg túl sok konkrétum az építendő városközpontról. Most már mintha megjelenne.

Hűvösvölgyi Szolgáltatóház

H.jpg

H emelet.jpg

Kereskedelmi létesítmény
Alapterülete bruttó 2.662 m2


A beruházás helyszíne a megújuló hidegkúti városrészi központban, közvetlenül a Hűvösvölgyi BKV végállomás melletti ingatlan .


Címe: Budapest II. kerület Hidegkúti út 1.


A beruházás célja: lakossági szolgáltatások, piac jellegű, kis alapterületű üzletek, kereskedelem, vendéglátás. 
A környék családiházas beépítettségű. A területen korábban korszerűtlen üzletsor állt. A szemközti oldalon kialakított zöld közparkban hétvégi bio-piac és játszótér létesült. Az itt épülő új közlekedési csomópont megvalósulásával kialakulhat a hűvösvölgyi városközpont új arculata. Az épület rangos építésziroda környezetbe illő tervei alapján, korszerű kisvárosias megjelenésű modern 2 emeletes épület, melyre az igényes, kivitelezés, a környezetbarát anyagfelhasználás a jellemző. A liftekkel és mozgólépcsővel ellátott alacsony üzemeltetési költségű épületben változatos profilú üzletek nyílnak.

Társaságunk a hűvösvölgyi városrész központjában, környezetbe illő korszerű szolgáltatóházat épít. A társaság három természetes magyar magánszemély tulajdonában áll, akik aktívan részt vesznek a cég működésében. A tulajdonosok elkötelezett lokálpatrióta, helyi lakosok, évtizedes ingatlanfejlesztői és beruházási tapasztalattal. A Szolgáltatóház helyszíne a szomszédos hűvösvölgyi végállomás miatt a terület a közösségi közlekedés forgalmas központja. A végállomásra érkező villamosok, autóbuszok, valamint a szomszédos P+R parkoló miatt, az ingatlan előtt, naponta nagyszámban fordulnak meg gyalogosok.

Az épülettel szemben található CBA közért is hamarosan megújul, így a környezet színvonalas, egységes megjelenése várható. A szemközti oldalon az önkormányzat fákkal, növényekkel beültetett, ligetes közparkot és játszóteret alakított ki, melynek része egy kisméretű termelői piac is.

A Szolgáltatóház beruházói maguk is a kerület lakói, így közvetlen tapasztalataik vannak a környék szolgáltatási és kereskedelmi lehetőségeiről, illetve annak hiányosságairól. Üzletházunkban elsősorban kisebb alapterületű, családias jellegű, változatos szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat várunk. 
Az épület alsó szintjén elsősorban kis alapterületű, piacszerű élelmiszer és szolgáltatási profilt szándékozunk kialakítani. Ilyenek lehetnek például a pékség, hentes, halas, borszaküzlet, édességbolt, bio bolt, sajt szaküzlet, kulináris üzlet, zöldséges vagy savanyúságos. Ugyanezen a szinten adnánk helyet néhány hasznos szolgáltatás részére is, mint például a tisztító, varroda, fénymásoló, lottózó, vagy képkeretező. 
Az épület földszinti és első emeleti részén szolgáltatások, vendéglátás, teraszos kávézó és közepes méretű kereskedelmi profilú üzleteket tervezünk, mint például bankfiók, újságos, dohánybolt, virágbolt, drogéria, parfüméria, könyvesbolt, optikus, divatáru, óra-ékszer, papír írószer, játék-ajándék, cipőjavító-kulcsmásoló, telefonos üzlet, ingatlanközvetítő, posta, kozmetika/solarium és fodrászat.
Az épület második emeletén lesz a kerületi önkormányzati okmányiroda, melynek látogatottsága pozitívan hat az útba eső többi üzlet forgalmára is.
Az épület szintjeit mozgólépcsők kötik össze. A Szolgáltatóház helyszíne korábban is a városrész központjának számító, de mára már elavult üzletsornak adott helyet. Ebben a természetes környezetben szeretnénk a mai igények megfelelő, korszerű, létesítményünkkel, még kényelmesebbé, élhetőbbé tenni Hűvösvölgy hétköznapjait.

Maros Péter
a Kft ügyvezetője

Városközpont? Szolgáltatóház? Vagy csak egy jól megtámogatott bevásárlóközpont - tetőszintre emelt közszolgáltatókkal, frontvonali kereskedelemmel?
Nektek mi a véleményetek róla?

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr996148354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása