Kidobott BVE, odadobott üzlethelyiség ?
2014. január 31. írta: városjáró

Kidobott BVE, odadobott üzlethelyiség ?

Éveken át állt üresen a Terézvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Kossuth Lajos utca 14-16 alatti üzlethelyiség, melyet korábban a Budapesti Városvédő Egyesület bérelt - egészen addig míg fel nem mondták velük a szerződést. A felmondás oka állítólag az volt, hogy a korábbi bérleti díjat a Terézvárosi Önkormányzat fel kívánta emelni, amit a szerény anyagi helyzetben lévő nagy hírű egyesület már nem tudott volna kitermelni.
A szerződést tehát 2012-ben felmondták, a Városvédőket elküldték, a helyiséget bezárták. Teltek a hónapok, múltak az évek, de a boltba csak nem érkezett új lakó. Sem kiadni nem tudták másnak, sem maga az önkormányzat nem vitt életet a helyiségbe. Így az annak rendje és módja szerint a szlömösödés rothadó útjára lépett. Ablakai beszürkültek; kirakatát, üzletterét csendben beterítette a ragacsos utcapor. Egészen tavaly őszig, amikor is egy hirtelen jött kampányakció farvizén közös költség+rezsi fejében - vagyis kvázi ingyen! - át nem adta az ingatlant Terézváros a fővárosnak, hogy a Rögtön jövök - Lakatlan Budapest formáció ott alakíthassa ki az üresen álló és málló budapesti ingatlanok és üzlethelyiségek újrahasznosítási kampányközpontját.

koss.jpghttp://www.terezvaros.hu/testuleti/2013/20130926/nyilt/testuleti/211.pdf

Az üresen álló ingatlanok elleni minta-projekt érdekében! Egy olyan helyen, amit korábban profittal tudtak kiadni, s amelyben épp egy a főváros valódi védelméért harcoló tradicionális egyesület működhetett. Ennél nagyobb képmutatással azt hiszem rég nem találkozhattunk.

Az álcivilekkel feltöltött csapat persze azóta is látványosan "harcol" a ki nem adott üzlethelyek és a bedeszkázott kirakatok ellen - önkormányzati tulajdonú üres boltok kirakatain -, ám megtöltött üzletek, új életre kelt ingatlanok nem igazán szegélyezik munkálkodásuk útját. Talán ha meghagyták volna a korábbi bérlőket kisebb, de biztos bevétel realizálása mellett tovább élni. Talán ha valóban a hasznosításra játszanának. De szemlátomást nem ezt teszik, hanem azon dolgoznak, hogy legyen min dolgozniuk. Önigazolás szempontjából kétségkívül jelesül.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr705791624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása