Tételes lista - a teljességmentesség igénytelenségével
2013. december 23. írta: városjáró

Tételes lista - a teljességmentesség igénytelenségével

Többszöri nekifutás eredményeképp végre befutott a BKK-tól a novemberig végrehajtott megállóhelyi átnevezések 2013-as listája. E szerint mintegy 160 új elnevezéssel gyarapodott a kínálat háromnegyed év alatt. Ezek között volt ahol csak a korábbi írásmódot cseréltek korszerűbbnek tartott verzióra, vagy az eddigi zárójeles megnevezési formát változtatták perjelesre, de a legtöbb esetben teljesen új elnevezéseket adtak a megszokott és ismert megállóknak. 

 
2013. február-november

A dokumentumban nem tüntették fel az átnevezések egyéni indokait, annyit írtak csak, hogy azok mindegyike a korábban adott tájékoztatásukban hangoztatott elvek mentén történt, vagy közterületnév változás kapcsán önkormányzati kérésre. Ez utóbb új elem - erről eddig nem szólt a fáma.

A várható további átnevezésekről sem árultak el információkat, mivel állításuk szerint azokról nem született még végleges döntés és az anyagok jelenleg munkaközi fázisban vannak. Így csak remélhető, hogy leállhat végre a folyamat, de legalábbis leszűkülhet a legszükségesebbekre.
Arra sem érkezett reagálás, hogy az átnevezéseket miért húzták és húzzák szét félévekre-évekre, illetve hogy miért mellőzi a cég az ezzel kapcsolatos egységes tájékoztatást.

És persze az átnevezési láz személyes felelőseinek megnevezése sem történt meg, mivel a BKK álláspontja szerint mindez személyes adatnak minősülne - így jogszabályi rendelkezésekre hivatkozva az információk kiadására nincs lehetőségünk. Elképzelhető ez is, bár inkább lehet szó arról, hogy a BKK nem akarja nyilvánosan bemutatni azon munkatársait, akiknek áldásos tevékenysége eredményeként a budapesti utazóközönség saját fővárosában is turistaként kelljen mozogjon hosszú hónapok óta. Nem volna pedig öncélú megismerni azokat akinek mindez köszönhető.

Ha másért nem, hát a tanulságért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr655706376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása