Demotivált hivatalok, erodálódó közterületek
2013. augusztus 23. írta: városjáró

Demotivált hivatalok, erodálódó közterületek

A képen látható DT rendszámos Mercedes hónapok óta áll leeresztett kerékkel és letört visszapillantóval az Andrássy út 132-136. előtti szervizúton, félig a követségi gépkocsik számára fenntartott parkolóhelyen, de félig a taxi drosztra lógva - hívja fel a figyelmet Vehicular.

mercike.jpg
közterület-felügyelet, a rendőrség, és a külügyminisztérium azonban semmit nem tesz a probléma felszámolása érdekében - írja -, noha hosszú évek óta próbálja kikényszeríteni belőlük a szabályok betartatását és a szabályszegők szankcionálását. Annyit sikerült elérnie, hogy pár éve a jelzett szakaszon kialakítottak néhány férőhelyet a diplomata autók számára, ám ez sem oldotta meg az alapproblémát. Jelesül, hogy a gépkocsik ne álljanak tilosban, illetve ne parkoljanak fel például a járdákra sem.

"Évek hosszú során át hívtam köztereseket, kerületi rendőröket, akik nem sok eredménnyel próbáltak intézkedni. Nem kis részt azért, mert a DT-sekkel szemben nem tudnak közvetlenül eljárni, csak a Külügyön keresztül, akik viszont elaltatják az ügyeket: nem tesznek semmit, a rendőrök meg megunják, hogy állandóan adminisztráljanak, miközben a cinkos és cinikus Külügy ívelten dobálja papírkosárba a feljelentéseket" - panaszolja Vehicular, aki szerint fizikailag kellene végre megakadályozni az ilyen szabályszegéseket.

Legutóbb július közepén írt a VI. kerületi közterület-felügyeletnek, hogy kezdjék meg az említett jármű elszállítási folyamatát, mert már hónapok óta foglalja (részben szabálytalanul) a helyet - és a folyamat a diplomata jelleg miatt amúgy is hosszadalmas. Közérdekű bejelentésére azonban a közterület-felügyelet munkatársa szűkszavúan a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságához irányította - ráterhelve a bejelentőre a megoldás keresését. Vehiculár szerint azonban ez már több egyszerű lepattintásnál. Véleménye szerint mindez már hivatali kötelességmulasztás, mert - ahogy a közérdekű bejelentések intézésének rendjét szabályozó 2004. évi XXIX. törvény 141.§ 5. pontja is kimondja - még ha egy adott bejelentéssel kapcsolatban nem is a megkeresett szerv az illetékes, akkor is kötelessége lenne azt továbbítani az eljárásra jogosultak felé és erről tájékoztatnia a bejelentőt. Ez azonban Vehicular szerint jelen esetben sem történt meg a Terézvárosi Önkormányzat részéről, miközben a jelzett problémát sem oldotta meg senki.

"Mindez azért is szomorú, mert az ilyen felelősség elkenő hozzáállással még azt a kevés számú embert is fásulttá teszik, akiket még érdekel közterületeink állapota, ennek pedig felháborítóan nagy a társadalmi kártékonysága és veszélyessége!" - fejezi be kifakadását Vehicular, aki továbbra is fáradhatatlanul harcol a parkolási szabályokra fittyet hányó - autós és hivatali - mentalitás ellen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr495471998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása