Megcsinálták! Köszönjük Belváros!
2011. szeptember 15. írta: városjáró

Megcsinálták! Köszönjük Belváros!


Hétfői posztunkban mutattuk be sokadjára, milyen lehangóló gondozatlanságba süppedt a Gödör környezete (akkori képeink szeptember legelején készültek). Mai beszámolónkban azonban örömmel adhatunk hírt róla, hogy részben ez már a feledni érdemes múlt. Legutóbbi publikálásunkat meglőzően ugyanis megküldtük észrevételünket a bajcsy-kráter kapcsán megismert belvárosi illetékeseknek is, akik - bár visszaigazolás nem érkezett bejelentésünk nyugtázásáról - gyors átfutással megkezdték a közismert lepusztultság felszámolását. De legalábbis a megkopott nívó szintentartását. Talán egyszer az eltűnt fák értő pótlása is megtörténhet.

Köszönjük!



Leburkolt favermek, csillogó víztükör 

Reményeink szerint a tervszerű megelőző karbantartás (TMK) ezután állandó jellemzője lesz a területnek. Akad ugyanis tennivaló bőven az egy évtizednyi irányított gazdátlanság után.


Repedt emléktábla egy eltűnt látványossághoz 

"Szabadság" - úszó térplasztika
Tudunk-e még megállni, meditálni? Örülni és ábrándozni? Örülni a víz és szél ősi erejének? Tudunk-e, akarunk-e képzettársítani, ha a ma szobrászai felkínálják a társítandó képzeteket, vizuális gondolatokat? Megállni vagy továbbrohanni? Vajon melyikkel nyerünk többet? A vízen úszó, környezetét tükörképként hordozó üveg objekt a mi vágyott szabadságunk megtestesítője. Hatalmas madárként szeretne, éppen most felreppenni és minden földi bajt ittfelejteni. Szabadon, a széltől mozgatva, meditatív mozgásával jelzi, hogy talán így is lehetne gondolkodni a világról, talán vannak, mindennél fontosabb szellemi és lelki feladataink a hétköznapok sodródásában. Virtuális hídÉs ha megállunk, tudunk-e, akarunk-e aktívan résztvenni a környező világ mozgásának képpé komponálásában. Át tudjuk-e adni magunkat az interaktív alkotás örömeinek? A minimal-art eszköztelenségével létrehozott térplasztika virtuális képi elemeket kínál fel.
(Bojti András szobrász)



Palló-romok beeső napfényben


Virágosításra váró földnyaláb P-támaszt váró bringák mentén 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr883227933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pharaoh85 2011.09.15. 09:28:51

Jobb lett volna, ha új fákat ültetnek, ahelyett ,hogy megszüntetik a helyét. Így haladva 20-30 év múlva egy fa se lesz.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.15. 10:11:01

@Pharaoh85:
A legjobb persze az lett volna, ha ezek a fák megmaradhattak volna, de ha már egyszer eltűntek az utcaképből és pótlásukra nem volt affinitása a terület kezelőinek (az okokat nem firtatom, mert igen szerteágazók lehetnek), akkor legalább az adott terület rendezése legyen megoldott! A burkolás minőségére ezúttal szintén nem térnék ki, mert természetesen az sem valami dicsőséges - de most első körben szerintem örülni kell annak, hogy legalább a balesetveszélyt és a szlömösödést sikerült - ezen a kis részen - megszüntetni.

Egyébként pedig azt vallom, hogy amíg a tisztes mindennapokra keveset képes csak áldozni a város, addig nem szabad gigaprojektekre fecsérelnie a szűk (már ha valóban szűk) kapacitását. Ha másért nem, hát azért, mert disszonáns.
De ez már megint messze vezetne... Talán egy másik posztban kifejtjük egyszer :)

zoned 2011.09.16. 10:54:47

köszönjük! na de az senkinek nem jutott még eszébe, hogy az esténként arrafelé tomboló, 16 éven aluliaknak kellene szólni, hogy ne rongálják össze és akkor nincs ilyen probléma? pokol, amit ott művelnek mindennap és ahogy reggelente kinéz a környék...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.09.16. 12:26:40

@zoned: Poldi bácsi majd mindent megold. :) Komolyabban szólva, egy darab esti rendőrpáros sokat javíthatna a színvonalon. Az se baj, ha csak rendőrfőiskolások. Egyenruha, jogkör, és a csürhe is visszafogottabbá válik. Persze kell mellé egy jól olvasható minimalsita házirend is - hogy a park berendezését rongálók (burkolatok, padok, fák, világítótestek, üvegfelületek) szabálysértést követnek el, melynek büntetési tétele X tízezer Ft. Mellé odatenni egy okostelefonos barkódot, amire ráklikkelve letölthető lenne az adott szabály.

peteraxx · http://www.revu.hu 2011.09.18. 23:37:26

nem vagyunk egy burkolónemzet
süti beállítások módosítása