budapesti buhera 5. (frissítve)
2010. április 10. írta: városjáró

budapesti buhera 5. (frissítve)


V. ker. Haris köz - 2010 április

A természet él és élni akar. A buhera pedig örök.
Előtérben az öt és fél milliárd forintért átépített belvárosi fő utcasor 

FRISSÍTÉS 2010. május 13.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr981910665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.04.11. 13:25:10

Úgy látom, itt is elkélne a saroktörésre figyelmeztető matrica - azt hiszem, közzé is teszem, hogy bárki nyomtathasson magának és a gázos részekre kirakhassa.

máccé 2010.04.11. 22:55:22

az az egyetlen baj ezzel a bloggal, hogy engem mindig elszomorít, ha felnézek. szörnyű, hogy ez a város hogy néz ki, pedig milyen tiszta, rendezett és élhető is lehetne..

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.12. 00:30:49

@máccé:
Hát ez már csak így van. A szépet természetesenek vesszük, a rútra pedig rútul lecsapunk. :)
Szombaton például egy hült-helytörténeti sétán vettünk részt Zugligetben. A kétórás túra során csupa magárahagyott romhalmaz mellett vezetett el az utunk. Átvágtunk erdőkön, sétautakon és lakóparkokon, s azt láttuk, hogy mindenki csak a szűken vett magánbírtokán tart rendet. Ha az utcája másik oldalán hegyben áll a sitt, ha a gallynyesedékből már tornyot hordott a szél, azt már lesz@rja. Miközben persze önmagat - gondolom - igényes hegyvidéki polgárnak vallja...
Ilyenkor mit mutassunk be, a rendben tartott csilivili magánrezidenciát, vagy a vele szemközti járda gazzal felvert rohadását?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.13. 09:31:58

@városjáró: Sajnos, igaz. De az is, hogy ha az ember egy-két tucat alkalommal rendet tesz, mások meg másnapra újabb kupacot tojnak oda - az előbb-utóbb elkeseríti a polgárt és leszokik a takarításról.
Mert az nincsen rendben, hogy egyesek mindenhol szemetelnek, mások meg állandóan takarítanak utánuk...
Szóval: le a kupacolókkal! Vagy kupackedőkkel...

(A legrosszabb az, amikor olyan helyeket "csiliviliznek" a saját - botor - fejük után, amiket védetté kellett volna nyilvánítani régen. Mondjuk a Napraforgó köz végén épülő... izé...)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.13. 09:43:47

@Mormogi Papa: Hát ott épp vasárnap jártam. Elég furcsa, hogy az egyébként se túl nagy telkeket még tovább osztva új házhelyeket alakíthattak ki, amiken najebauhausz furcsaságokat húznak fel. Ezt persze az önkormányzat farizeus szabályozása is tetézi. Mert hiába védik a Napraforgó-s utcaképet, ha oda fél sarokra már kvázi bármit megengednek.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.13. 21:00:25

@városjáró: Hát éppen ez az! Még a speciálisan ide tervezett közvilágítás sincsen rendben...
Pedig ez aztán valóban egyedülálló színfoltja Budának!
Nem kellene ilyen esetekben mondjuk egy városképi bizottmány? Akik kimondhatnák a boldogító NEM-et. Márminthogy nem lehet megváltoztatni az értékes városképet! Vagy hogy is mondjam...
(Ha már a szomszédban megengedték az ipartörténeti jelentőségű műtermek helyén egy "lakópark" felhúzását... Máshol meg a már földig rombolt gyártelep se kell senkinek...)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.14. 00:06:58

@Mormogi Papa: Az utcában nagy most az építkezés. A közepén, a páros oldalon is renoválnak. Ott szerencsére a sapkácskás vasbetonkandelábert is rendbeteszik. Ahogy néztem, voltak próbálkozások másutt is, de a buheránál nem jutottak tovább. Eredetileg kisebb foglalat volt bennük - és tán kisebb (110 V) feszültség is. Végignézve a lámpasoron, abban sem vagyok biztos, hogy a közvilágításról kapják az áramot.
A házak előtti járdalapok is kritikán aluli állapotban vannak egyébként. Ugyan pótolták őket végig, de merő rumli az egész. Viszont a kis terecske lámpástúl, padostúl rendben van. Szoktak is ott építészeti megemlékezéseket tartani. (Kár, hogy feljebb-lejjeb nem.)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.19. 16:41:46

Megérkezett a hivatalos válasz a Vagyonkezelőtől - melyet ezúton köszönök.
Reméljük, hamarosan befejeződhet az évek óta tartó beruházás, és az utcakép elnyerheti végre méltó képét. Főutca ide-Főutca oda.

"A kérdéses területen, a City-Invest Kft. - érvényes építési engedély birtokában - üzlet-passzázs II. ütem beruházást folytat mozgólépcső kivitelezés céljából, - mely folyamatban van."

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.19. 22:03:11

@városjáró: Ami értelmes, emberi, magyar nyelven annyit tesz, hogy... semmi közötök hozzá, mit csinálunk - az eredményt majd meglátjátok egyszer, és ha nem tetszik, hát mehettek a... :-(((

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.19. 22:38:02

@Mormogi Papa: Jó, hát szerintem is pattintás van a válaszban. De hát mit lehet ezzel kezdeni? Rákérdezzek, hogy mégis meddig szól az az engedély? És hogy addig is cseréljék ki legalább ezt az öt burkolólapot?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.20. 08:27:10

@városjáró: Nagy szerencse, kedves Városjáró, hogy eddig sem csak olyasmibe fogtál, amibe "érdemes" :-S
Szerintem itt is csak annyi tehető, hogy kis idő múlva megint rákérdezel. Vagy más. Több száj nagyobbat szól :-)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.20. 09:46:49

@Mormogi Papa: Hát Igen :oI
Valószínű, hogy az én "munkásságom" tulképp amolyan "én szóltam!" effektus. Dokumentálom a pusztulatokat és azt, hogy azok bizonyos időnként bizony észrevételre kerülnek. Hogy aztán kétannyi idő mulva lehessen igazolni, ha még mindig nem csinálták meg...
A baj az, hogy senki nem őszinte velünk polgárokkal. Hogy úgy mondjam, hazudoznak nekünk. Ki jó szándékkal, ki ártólag. Ki védekezésből, ki támadásból.
Itt ez a Haris buhera is. Eyszerre három vélelmezett felelősnek kellett copy paste írnom, hogy séróból ne merjenek lepattintani. És a leveleim végére már jóideje odabiggyesztem, hogy "ha nem érzik magukat kompetensnek, küldjék tovább a kérdést a szerintük megfelelő helyre, és erről rájékoztassanak engem is". 16 féle képp kell megvilágítsak egy bejelentést, hogy egyáltaláén elhiggyék, hogy Budapestről van szó... Baszki, írok a Fővárosnak, hogy "Hivatalosan hány méter szélességben kellett a kivitelezőknek megépíteniük a főúttal párhuzamosan futó kerékpáros-gyalogos járdát?" az egyébként mindenki számára nyilvánvalóan szűkké vált szakszon, erre azt a választ merik kiszarni magukból, hogy "A gyalogos és kerékpáros forgalmat lebonyolító járda felújítása a meglévő szegélyek között, a jóváhagyott tervek alapján a korábbival megegyező szélességben történt." Hát ez tényleg kurvajó!
De elég csak elolovasni a bkvfigyelő friss posztját arról, hogy mennyi időbe és energiába kerül egy villamosmegállóban lógó, sérült lámpatestet bejelenteni. És még akkor is azt nézik hülyének, aki szól.

Ez egy debil ország - komolyan mondom!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.20. 13:28:55

@városjáró: Annál nagyobb öröm néhány értelmes fazont találni :-)
Tudom, az embernek elmegy az életkedve néhány ilyen élménytŒl - kinek elöbb, kinek késöbb… De ha bíztatjuk egymást, még lehet belöle valami. Föként, ha vége szakad ennek a túl sokáig tartott felélösdi kurzusnak.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.20. 13:52:12

@Mormogi Papa: Köszi! A legjob egyébklént az, amikor odajön hozzám mondjuk egy csopvez és vállamra téve a kezét annyit mond: "Fiatalember Önek teljesen igaza van, de álomvilágban él. Ez itt magyarország." Na, ettől egyszerre tudok büszkeségtől dagadó kebellel kénköves lángoszlopot szórni :))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.20. 17:10:42

@városjáró:
Megalapítom "A év legjobb képzavaráért" járó díjat és mindjárt meg is ajándékozlak vele :-)))
süti beállítások módosítása