DT 2009 - amikor a védettség örök
2009. december 08. írta: városjáró

DT 2009 - amikor a védettség örök


Vehicular
olv.társunk már ismert lehet a közlekedési blogok olvasói számára. Ő az, aki sokunk helyett, s mindannyiunk érdekében fáradhatatlanul síkraszáll a tilosban álló budapesti autósokkal szemben. 2008 eleje óta próbálja felhívni az ellenőrző szervek figyelmét a szabálytalanul parkoló diplomáciai autók problémájára is. Sajnos nincs könnyű dolga. Mert bár a jog lehetőséget nyújtana a hatékony ellenőrzésre - mitöbb a végső szankció is adott lenne a jelenség visszaszorítására - hivatalaink nem akarják, vagy egész egyszerűen nem merik megtenni a diplomatákkal szemben szükséges ellenlépéseket.

A sokhelyütt tapasztalt tilosban parkolással kapcsolatban Vehicular először az érintett kerületek Közterület-felügyeleteit próbálta intézkedésre bírni - kérve a tilosban, zebrán, zöldsávon, buszöbölben szabálytalanul várakozó DT-s gépkocsik megbírságolását. A Közterület-felügyeleteknél azonban rendre azzal hárították el a felelősséget, hogy bármilyen feljelentést is tennének, azok a Külügyminisztériumnál landolnának, ahol viszont úgy is a szemétkosarak mélyére kerülnének. Ergo jobbnak látnák inkább mellőzni a - borítékolhatóan fölösleges - intézkedéseket. 

Vehicular azonban nem adta fel. Megelégelve a tili-tolizgatásokat, klaviatúrát ragadott, s 2008 májusában(!) megküldte első bejelentését közvetlenül a Külügyminisztériumnak. A Külügyben azonban nem vitték túlzásba a reagálást. Kivárásra kezdtek játszani. Válaszaikat gyakran a hivatalosan megszabott 30 napos válaszadási határidőket is túllépve küldték csak meg, melyekben szűkre szabott mozgásterükre hivatkozva tagadták meg az intézkedéseket. Többszöri megkeresésük után rendőrségi feljelentéséhez kötötték az eljárások megindításait. Csakhogy hiába tett Vehicular közbenjárására feljelentést - többek között - a VI. kerületi Rendőrkapitányság is, a Külügy továbbra sem lépett fel a tilosban parkoló diplomatákkal szemben. Miközben az efféle szabályszegések nem hogy nem csökkentek, de belváros szerte állandóvá váltak.
A hónapokon át zajló levelezések, megkeresések és felszólítások után végül a Külügyminisztérium idén ősszel a BÉCSI EGYEZMÉNY megállapodására hivatkozva utasította el végleg, az egyébként fényképekkel, pontos autótípusokkal, rendszámokkal ellátott bejelentések kivizsgálását.

 
DT 32-50


DT 28-70

A majd' 2 évvel ezelőtt tett közterületes pesszimista prekoncepciók tehát beigazolódtak. A diplomáciai védettség pajzsa mögött Budapesten évek óta retorzió nélkül maradhatnak a szabályszegések. Számonkéréskor deklarált nyegleséggel legyinthetnek országunk szabályaira a hazánkban tartózkodó diplomaták: Sérthetetlenek vagyunk mert diplomáciai a védettségünk!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr141579850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.12.08. 16:20:37

Lehet, hogy ezek után csak radikális lépesekkel tudnánk leszoktatni a kék rendszámúakat a bunkó parkolásról? Íme néhány remek példa: ajanlo.kapu.hu/pics.php?d=bosszu

Aztán lehet, hogy csak viccelek. Vagy mégsem?

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.12.09. 14:03:43

Másokat is bosszant, és már el is indult egy tényfeltáró sorozat:
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=20283
Itt folytatódik:
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=20186
Ezeket kellene végigjárni mindenhol - 5.,6.,7.,8.kerületeket, zömében itt mozgunk, és megtenni a szükséges feljelentéseket.
Nem csak a diplomaták ellen - egyszer csak rend lesz!

kispista2 2009.12.20. 20:24:10

Leereszteni/kiszúrni mind a négy kereküket.
süti beállítások módosítása