Gödör parkolópályán
2009. július 14. írta: városjáró

Gödör parkolópályán

 

Ma ismét elsétáltunk a Gödör környékére. Rohad tovább. Gratulálunk hozzá minden érintettnek. Polgármestertől a miniszterig, dizájnerektől a mélygarazsírozókig.

Apropó mélygarázs. Az ugye adott, hogy a befogadóképessége egy átlagos koradélutánra már fullra betelik (hisz nem annak épült, mint aminek látszik). De hogy az üzemeltetők évek óta képtelenek legyenek üzemkész állapotra hozni a garázs liftjeit és megjavíttatni (vagy kicserélni) végre a fizetőautomatáikat, az mindennél szánalmasabb. Biztonsági őri segédlet nélkül több hónapja képtelenség papírpénzzel kiegyenlíteni a számlát, sőt a nagynehezen betett bankókból is maximum az ezrest hajlandó elvenni a gép (ha épp üzemel). Miközben az érmés fizetéssel sem egykönnyen bírkózik meg. Persze már az is kész csoda, hogy néhány hete végre egy faházra(!) cserélték odalenn az eddigi keréknélküli ideiglenes(?) lakókocsis őrbódét. Persze a TICKET PLEASE felhívást továbbra is két szakadék A4-es fecnire firkálva kívánják a külföldi ügyfelekkel megértetni.

Úgy néz ki az egész komplexum - rohadóvízes medencétől kitörtüvegű korlátsorig, szétreped burkolatú járdától fogva omló falú dizájnterminálig -, mint egy áporodott szagú pszichothriller ócska kulisszája. Ja, hogy ez volna Budapest szíve?! Úgyan kérem! Nem izgat az senkit - maximum néhány idióta városlakót...


Drága felelősők! Szüljetek sünt - százat, ezeret! Fagyottat és tarajost!  


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr751246676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antal2009 2009.07.15. 19:59:00

Lopnak...
Sok városban voltám, de ilyesmit nem láttam Belvárosban.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.07.28. 02:12:23

Ennek a designterminálnak már vagy négy éve működnie kellene.
Az egész gödör annyira gáz. És ez különösen fájó nekem (és Anna is biztosan egyetért), hiszen ismerjük a tervezőjét, és tudjuk, hogy milyen gondosan kidolgozott koncepció és terv szerint épült meg-sajnos szokásosan gyatra kivitelben...Budapesten még egy ilyen szép park is ilyen gyorsan le tud pusztulni...beleolvad a környezetébe, ahelyett, hogy fordítva lenne...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.07.28. 11:46:16

@aesculus: Ismeritek? Dejó! Mert egy ősproblémára évek óta nem találok adekvát feleletet: Gördeszkásoknak/-ra tervezték a placcokat vagy nem?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.07.28. 15:38:22

@városjáró: az egyik órán részletesen bemutatta a terveket (a régi és az új résznek is, ahol a Danubius kút van), de erre nem pont tért ki. Majd megkérdezem tőle, és írok.
süti beállítások módosítása